Veliki požar u skladištu automobilskih guma na splitskoj Dujmovači

Na terenu je bilo deset vatrogasnih vozila i 30 vatrogasaca. Materijalna šteta je velika, ali nema ljudskih žrtava. Gorile seautomobilske gume i razni sprejevi

29
požar
Javna vatrogasna postrojba Grada Splita [Izvor: JVP Grada Splita / Facebook]

Noćas oko 2.40 sati buknuo je požar u skladištu automobilskih guma na predjelu Dujmovača u Splitu. Skladište se nalazi na raskrižju Solinske uice i Puta Mostina. Požar je u međuvremenu lokaliziran, a gasilo ga je trideset vatrogasaca s deset vozila. Žrtava nema, materijalna šteta je prema prvim procjenama velika, a čim vatrogasci odobre policija će početi očevid.

“Prilikom dolaska na teren utvrdili smo da je vatra već probila krov i sve prozore. Uspjeli smo spasiti da se požar ne proširi na susjedne objekte. Požar je jutro lokaliziran. Nema ozlijeđenih ni među vatrogascima, ni među ostalim ljudima. To su gume, razni sprejevi… Bilo je dosta eksplozija sprejeva zbog visoke temperature. Uglavnom, jedna dosta intenzivna noć. Sve se odradilo dobro. Još uvijek smo tamo na dežurstvu, provodi se neka sitna sanacija. Na terenu je bilo deset vatrogasnih vozila i 30 vatrogasaca. Sudjelovala je javna vatrogasna postrojba grada Splita, dva vozila DVD-a Split, jedno vozilo iz Vranjica i jedno iz Solina”, izvijestio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Splita Mario Mikas.

“U ovom trenutku promet se ulicom Put Mostina odvija naizmjenično uz regulaciju policijskih službenika. Policija će, kada se zato ostvare uvjeti na terenu, krenuti s obavljanjem očevida kako bi se utvrdio uzrok požara”, rekla je glasnogovornica splitske policije Antonela Lolić.