Nataša Tramišak: Nisam dobila objašnjenje zašto me se smjenjuje

Ivan Paaladina sretan je i zadovoljan što odlazi iz Vlade, dok Nataša Tramišak kaže da u razgovoru s Andrejom Plenkovićem nije dobila odgovor zašto je izbacuje iz Vlade. Najavila je da će aktivirati svoj saborski mandat

23
esi fondovi
Nataša Tramišak - izvor foto: razvoj.gov.hr/

Nataša Tramišak na konferenciji za medije rekla je da u razgovoru s Andrejom Plenkovićem nije dobila odgovor zašto je izbacuje iz Vlade. Najavila je da će aktivirati svoj saborski mandat.

“Ono što imam potrebu reći da u svom kratkom razgovoru koji sam imala s premijerom tijekom jučerašnjeg dana, kada je on najavio svoju želju da me smijeni, nisam dobila adekvatan odgovor iz kojeg razloga to čini. Slušajući sada njegovo obraćanje javnosti primiejtila sam da ni sada nije dao odgovor niti razloge zašto je zatražio moju smjenu. Ja ću aktivirati svoj saborski mandat i radit ću u interesu hrvatske države i hrvatskih građana” rekla je Nataša Tramišak.

A što je odgovorio Plenković na pitanje o razlozima njene smjene?

“Što se tiče funkcioniranja Vlade, najvažnija stvar je povjerenje. Da biste imali dobar tim, morate imati maksimalno povjerenje u svoje suradnike. To očekujem od svih i moja je procjena bila da je u ovom trenutku osvježenje na toj dužnosti nužno.”

Na pitanje novinra tko u koga nije imao povjerenja, Plenković je odgovorio: “Sad sam vam rekao. Ne trebam prevoditi hrvatski jezik”.

Uskoro bivši ministar graditeljstva Ivan Paladina poručio je kako je njegov odlazak iz Vlade najbolji potez za sve: “Svoj odlazak iz Vlade sam najavio premijeru prije otprilike dva mjeseca. Dogovorili smo se da ću napustiti dužnost ministra početkom ove godine, s onzirom na brojne važne aktivnosti i obveze Vlade te aktivnosti vezane iz obnovu. Moja odluka nije nastala preko noći, duboko je promišljena i siguran sam – danas sam još sigurniji – najbolja je za sve”.