Zagreb: Treći javni poziv za dodjelu pomoći za obnovu oštećenih nekretnina

Zahtjevi se podnose Gradskom uredu za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša do 28. svibnja, a mogu se preuzeti na internetskoj stranici www.zagreb.hr i u svim pisarnicama Gradske uprave

32
zagreb-saniranje-posljedica-potresa
[Izvor: Točka Na i Media]

Deset dana prije lokalnih izbora Grad Zagreb na svojim službenim internetskim stranicama objavio je treći javni poziv za dodjelu 50.000 kuna građanima za obnovu nekretnina oštećenih u potresu.

Grad navodi kako se novčana pomoć dodjeljuje kako bi se pomoglo građanima kojima su stan ili obiteljska kuća oštećene u potresu, a namijenjena je za kupnju materijala i građevinske radove.

Zahtjevi se podnose Gradskom uredu za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša do 28. svibnja, a mogu se preuzeti na internetskoj stranici www.zagreb.hr i u svim pisarnicama Gradske uprave.

“Ovim pozivom daje se još jedna mogućnost podnošenja zahtjeva svima onima koji su propustili rokove za ostvarivanje prava na novčanu pomoć Grada Zagreba te ne isključuje ostvarivanja prava na obnovu sukladno Zakonu o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije”, ističu u gradu.

Pravo na dodjelu novčane pomoći imaju vlasnici nekretnina koje su oštećene u potresu uz uvjet da vlasnik ima prijavljeno prebivalište na adresi nekretnine za koju traži dodjelu novčane pomoći; da vlasnik nekretnine, njegov bračni ili izvanbračni drug te druga osoba koja je po posebnim propisima izjednačena s bračnim drugom u vlasništvu nemaju drugu nekretninu na području Zagreba te da je riječ o oštećenju iznad 30 posto vrijednosti nekretnine.

Pravo na novčanu pomoć može ostvariti samo jedan od suvlasnika nekretnine ako su suvlasnici osobe koje žive u zajedničkom kućanstvu. Nakon ispunjenja općih uvjeta u javnom pozivu navedeni su i kriteriji koji će se dodatno bodovati te će se sukladno njima izraditi lista prioriteta koja će se javno objaviti.


Sve informacije mogu se dobiti putem e-maila novcanapomoc@zagreb.hr ili od 9 do 14 sati na telefon broj 610-1171 i 616-6096.