Aminess drugu godinu zaredom nositelj priznanja Poslodavac Partner

U ovogodišnjem procesu cerfikacije novigradska tvrtka ostvarila je viši rezultat u područjima koja se odnose na kvalitetu procesa regrutacije i selekcije zaposlenika, te na ulaganje u njihovo usavršavanje i razvoj

136
Aminess
Aleksandar Zemunić (Selectio), Sanja Žužić (Aminess), Graciela Alessio(Aminess) i Dalibor Matovina (Aminess)

Aminess hoteli i kampovi jedina su turistička kompanija kojoj je ove godine dodijeljen prestižni certifikat Poslodavac Partner. Turistička kompanija iz Novigrada tako je drugu godinu zaredom nositelj priznanja struke koje se dodjeljuje organizacijama, tvrtkama i ostalim društvima na temelju ocjene razvijenosti prakse upravljanja ljudskim resursima.

Vrijednosti, misija i vizija Aminess hotela i kampova sažeti su u sloganu “Lasting relations“ koji reflektira sve vrijednosti tvrtke – usmjerenost na svakog gosta, ulaganje u zaposlenike i timski rad. Zaposlenici stoga ističu Aminess kao idealno mjesto za rad, učenje i napredak. O tome svjedoči i činjenica da je u ovogodišnjem procesu cerfikacije novigradska tvrtka ostvarila viši rezultat u područjima koja se odnose na kvalitetu procesa regrutacije i selekcije zaposlenika, te na ulaganje u njihovo usavršavanje i razvoj.

Sanja Žužić, voditeljica ljudskih resursa Aminess hotela i kampova, primila je certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke Selectio, konzultantske kuće koja dodjeljuje ovaj prestižni certifikat.

Zaposlenici – glavna pokretačka snaga

“Zaposlenici su u Aminessu glavna pokretačka snaga svih naših dosadašnjih uspjeha. Zadovoljstvo zaposlenika naša je glavna motivacija, jer njihova profesionalnost, predanost i kreativnost omogućuju nam da snažno odgovorimo sve zahtjevnijem turističkom tržištu. To dokazuje i certifikat Poslodavac Partner koji smo primili drugu godinu zaredom na što smo iznimno ponosni. Certifikat sa sobom nosi veliku odgovornost, ali i veliku motivaciju za daljnji rad te dodatno unaprjeđenje i jačanje odnosa s našim zaposlenicima“, izjavila je Sanja Žužić.

Novigradska tvrtka kontinuirano ulaže i u poboljšanje uvjeta svih svojih zaposlenika. Osim toga, Aminess ima najvišu osnovicu za obračun plaće u turizmu, a ove će godine u potpunosti iskoristiti mogućnost dodatnog neoporezivog nagrađivanja zaposlenika.

U visokoj sezoni Aminess hoteli i kampovi zapošljavaju 650 zaposlenika koji redovno sudjeluju u raznim edukacijama i programima usavršavanja kao što su komunikacijske vještine i vještine vođenja, strani jezici te prezentacijska i informatička znanja. Uz brojne programe edukacija, ove godine Aminess je pokrenuo i projekt Aminess Gourmet Lab koji pod vodstvom chefa Davida Skoke ima za cilj educirati mlade kuhare, konobare, barmene i ostale članove Aminess gourmet tima. Po završetku edukacija u sklopu projekta koji na jednom mjestu okuplja najveće stručnjake iz različitih ugostiteljskih područja, svi polaznici dobivaju i priznanje o sudjelovanju.

Trenutno je u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji 51 nositelj certifikata. Poslodavac partner.