Bakar uređenjem priobalnog područja dobio novu vizuru

U industrijsku zonu Bakar uskoro dolazi 20 novih tvrtki, a gradonačelnik Bakra najavljuje otvaranje više od tisuću radnih mjesta u naredne tri godine

74
Bakar
[Izvor: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture]

Bakar je izgradnjom pontona i valobrana koji ide točno sredinom zaljeva dobio potpuno novu vizuru. To otvara i nove razvojne mogućnosti grada koji se ponosi najvećom industrijskom zonom i sve boljim turističkim rezultatima. Projekt uređenja priobalnog područja vrijedan je 11,4 milijuna kuna. Posebno je impresivna šetnica na moru spojena mostićem s novouređenom obalom i uređenim vezovima za veća plovila.

“U posljednjih pedesetak godina nije su ulagalo u luke i rive, u njihovu obnovu na čitavoj hrvatskoj obali. Naravno, nećemo stati. Nastavit ćemo ulaganja u pomorsko dobro participirajući u izgradnji nove zgrade Lučke uprave”, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

“U industrijsku zonu nam tijekom nekoliko narednih mjeseci dolazi 20 novih tvrtki. Već sada slobodno mogu reći da ćemo u naredne tri godine otvoriti više od tisuću radnih mjesta”, rekao je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić.