CARNet: Novi ravnatelj Goran Kezunović

Novi ravnatelj u CARNet dolazi iz Hrvatske gospodarske komore gdje je obnašao dužnost voditelja Odjela za informacijsku sigurnost

703
Goran Kezunović
Bivši ravnatelj Zvonimir Stanić (lijevo) i novi Goran Kezunović (desno)

Ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić imenovao je Gorana Kezunovića novim ravnateljem Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet na mandat od četiri godine. Novi ravnatelj je dužnost od Zvonimira Stanića preuzeo 1. ožujka, objavljeno je iz tvrtke.

Goran Kezunović je najavio kako će mu prioritet biti analiza financija, tehničke opremljenosti, kadrova, a posebnu pozornost posvetit će postojećim i planiranim projektima, posebice financiranima sredstvima Europske unije.

Iskustvo stjecao u ARZ-u, HAC-u, HGK…

Goran Kezunović diplomirao je 1999. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu gdje je stekao zvanje inženjera elektrotehnike, a u CARNet dolazi iz Hrvatske gospodarske komore gdje je obnašao dužnost voditelja Odjela za informacijsku sigurnost.

Do 1999. godine radio je kao student u CARNet R&D Laboratoriju smještenom na FER-u. Nakon toga prelazi u tvrtku Autocesta Rijeka – Zagreb gdje je potaknuo izgradnju optičke mreže uz autoceste. Od 2001. godine uspostavio je  Odjel za informatiku i telekomunikacije u Hrvatskim autocestama.

U H1 Telekomu uspostavio je Sektor telekomunikacijske mreže i organizirao spajanje prvih korisnika, a narednih je godina, kao privatni poduzetnik, u tvrtki Dictus telekomunikacije izrađivao telekomunikacijska rješenja za mala i srednja poduzeća. Od 2009. godine u ARZ-u bio je zadužen za puštanje u rad NP Demerje i održavanje sustava naplate. Kao ICT konzultant radio je od 2013. do 2016. godine.