Crikvenički Jadran u prošloj godini ostvario povijesni rezultat

Uz dobre poslovne rezultate ostvarene u 2016. godini, Jadran je podignuo kategoriju dva svoja najveća hotela sa dvije na četiri zvjezdice i isplatio sve obveze po stečajnom planu dvije godine prije roka

83
Jadran Crikvenica

Crikvenički Jadran d.d. u čijem je sastavu osam hotela, dva autokampa i turističko naselje, u prošloj je godini uprihodio 84,1 milijun kuna odnosno 29,2 posto više nego godinu ranije, priopćeno je iz tvrtke. Dobit prije oporezivanja porasla je 82,9 posto na 4,8 milijuna kuna.

“Pozitivni poslovni rezultati Jadrana d.d. nakon izlaska iz stečaja rezultat su stabilne poslovne politike koja je rezultirala velikim investicijskim ciklusom s ciljem povećanja kvalitete smještajnih kapaciteta, a trendovi su pozitivni i u projekciji budućnosti”, kažu u ovoj turističkoj tvrtki.

Viša kategorija

Prihodi od prodaje porasli su 11 posto na 67,8 milijuna kuna, EBITDA je u 2016. godini iznosila 13,8 milijuna kuna što je porast od 40,7 posto u odnosu na prethodnu godinu dok su postignute prosječne cijene noćenja 15 posto više nego lani.

Rast prosječnih cijena posebno je zabilježen u objektima kojima je podignuta kategorizacija na četiri zvjezdice –  Jadranovim najvećim hotelima Omorika i Katarina.

U prošloj godini zaključen je i nadzor nad poslovanjem koji je proizašao iz stečajnog postupka s obzirom da je Jadran dvije godine prije roka ispunio sve obveze iz stečajnog plana. Bivšim i sadašnjim radnicima isplaćeno je po stečajnom planu 30,5 milijuna kuna čime su oni sada u potpunosti isplaćeni.

“Prije samo tri i pol godine svi smo u Jadranu bili u neizvjesnosti oko izlaska iz stečaja. Danas je Jadran stabilna tvrtka fokusirana na ulaganja i podizanje kvalitete, edukaciju zaposlenika i strateško planiranje poslovanja.

S jednim od najvećih svjetskih autoriteta u području turizma izradili smo strateški poslovni plan do 2025. godine te projekcije do 2031. godine koje uspješno provodimo i koje nam daju za pravo da projiciramo svjetlu budućnost cijele destinacije”, kazao je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana.