Edward Snowden na Danima komunikacija 2023

Dani komunikacija će na proljeće u Rovinju još jednom otvoriti svoja vrata, a najava intervjua videopozivom s globalnom superzvijezdom Edwardom Snowdenom stavila je ovaj event na popis onih koje morate posjetiti

240
Edward Snowden_Dani komunikacija
Dani komunikacija uskoro u Rovinju! Najavljen intrigantni Edward Snowden

Dani komunikacija, poznati po postavljanju nekonvencionalnih pitanja i potrazi za nesvakidašnjim odgovorima, vraćaju se u Rovinj od 20. do 23. travnja 2023. – uz niz novih lica svjetske industrije! Svojim netipičnim pristupom, ali i ambicioznim programom i u 2023. godini nastavljaju biti središnje mjesto svih željnih kritičkog razmišljanja, konstruktivnih zaključaka, svježih kreativnih pristupa i inovativnih tehnologija.

Za sve to će se pobrinuti cijeli niz domaćih i stranih govornika, među kojima je danas prvi predstavljen Edward Snowden, bivši djelatnik CIA-e te konzultant NSA-a (National Security Agencyja) koji je radio, prema vlastitim riječima, na stvaranju „najefikasnijeg sustava društvene kontrole u povijesti čovječanstva“.

„Sve što učinimo danas trajat će zauvijek. Ne zato što želimo zapamtiti – nego zato što nam više nije dopušteno zaboraviti“, riječi su Edwarda Snowdena, koji je riskirao sve u trenutku kada je razotkrio sustav masovnog nadzora te šokirao svijet 2013. godine.

Intrigantni Edward Snowden javlja se iz Moskve

Svoju će stranu priče s prisutnima podijeliti javljanjem uživo iz Moskve videopozivom i to već prvoga dana festivala, 20. travnja. Nakon uvodnog izlaganja na temu Restoring Trust – How To Solve The Next Generation of Privacy & Security Dilemmas uslijedit će intervju, a sudionici festivala imat će mogućnost postaviti mu pitanja, preispitati ono u što su dosad vjerovali te čuti kako je izgledao Snowdenov život u Moskvi prije deset godina, a kako izgleda sada.

Nakon što je javno razotkrio da je vlada SAD-a imala mogućnost pristupiti informacijama o pozivima, tekstualnim porukama te e-pošti svake osobe na planetu, ovom protagonistu Oscarom nagrađenog dokumentarca Citizenfour te filma Snowden vlasti SAD-a poništile su putovnicu, zbog čega je novi dom pronašao u Moskvi, u kojoj se u tom trenutku našao.

Snowden već cijelo desetljeće preuzima odgovornost za svoje prijašnje djelovanje i kaže: „Sudjelovanje u izgradnji tog sustava moja je najveća pogreška.“ U višegodišnjem radu unutar organizacije Freedom of the Press pronašao je način za iskupljenje te je godinama usmjeren na zaštitu novinarstva koje se bavi javnim interesima te edukaciju o svakodnevnim izazovima koje donosi preplitanje privatnosti i tehnologije.

„Snowden je jedno od najistaknutijih imena svjetske povijesti kada je riječ o privatnosti, javnim interesima i sigurnosti na internetu, tema od kojih ne možemo niti želimo pobjeći“, izjavila je direktorica festivala i direktorica programa Dana komunikacija Dunja Ivana Ballon. „U svijetu u kojem je pitanje privatnosti u središtu svega na čemu kao komunikatori i kreativci radimo, privilegija nam je što će baš ove godine, na desetu obljetnicu od početka kaznenog progona koji je otvoren u SAD-u, Snowden postati dijelom diskusija i propitivanja za kvalitetnije društvo upravo na Danima komunikacija, te nezaobilazni dio novih priča s ovog jedinstvenog festivala.“

Okupljanje komunikacijske zajednice

Dani komunikacija
Anđela Buljan Šiber, predsjednica Uprave HURA-e i članica Organizacijskoga odbora Dana komunikacija i Dunja Ivana Ballon, direktorica festivala i direktorica programa Dana komunikacija

Dani komunikacija tu ne staju: osim što će na tri dana postati mjesto susreta nekih od najutjecajnijih svjetskih ličnosti komunikacijske industrije, očekuje nas i niz predavanja i diskusija s domaćim stručnjacima. Najavljeno je 15 stranih govornika i 50-ak domaćih.

„Oni koji su dio naše festivalske zajednice dobro znaju zašto se vraćaju – i svi zajedno ne možemo dočekati novu dozu kvalitetnih sadržaja, najljepših susreta i novih prijateljstava kakva samo DK2023 može omogućiti“, poručila je Anđela Buljan Šiber, predsjednica Uprave HURA-e i članica Organizacijskoga odbora Dana komunikacija, osvrnuvši se na posebnu festivalsku energiju koja nas čeka i ove godine. „Tko preživi, pričat će“, kazala je naglasivši da će svakako biti puno zabave što se i očekuje na okupljanju industrije koja je mlada duhom.

Dodala je da će se u sklopu Dana komunikacija tradicionalno održati poznata natjecanja Effie, IdejaX, MIXX, Young Lions i BalCannes, za koje su prijave pristigle u velikom broju. Svakako je značajna informacija da je smještaj u hotelu Lone, u kojem se održavaju Dani, već popunjen. Srećom Rovinj ima dovoljno smještajnih kapaciteta za sve zainteresirane.

Dani komunikacija poznati su po okupljanju ključnih predstavnika oglašivača, agencija, stručnjaka za odnose s javnošću, predstavnika medija i ostalih profesionalaca iz komunikacijske industrije ključnih za stvaranje i pokretanje promjena –

Tanka je granica između ljubavi i mržnje, ali jedno je jasno – kreativnost nas izdvaja, a komunikacijska industrija koja se okuplja na Danima komunikacija nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Svi kreativci, marketingaši, digitalci, mediji i drugi komunikatori koji se i ove godine žele naći u društvu domaćih i svjetskih tržišnih lidera informacije o sudjelovanju mogu pronaći na www.danikomunikacija.com