Dominion Hosting Holding preuzeo web hosting Studio4web za 2,1 mil. kuna

Preuzimanjem jednog od najbrže rastućih hrvatskih web hosting brendova DHH će pokriti sve tri razine tržišta: Plus Hosting nudi premium i managed hosting, Infonet pokriva ‘mid-market’ poduzeća, dok je Studio4Web orijentiran prema cjenovno osjetljivim kupcima

378
studio4web
Matija Jelkovec, operativni direktor grupacije DHH, i Miron Jajtić, osnivač Studio4weba

Tvrtka Dominion Hosting Holding d.o.o. (DHH) iz Pule preuzela je hosting resurse i brend Studio4web. Akvizicija je vrijedna 2,1 milijun kuna.

Miron Jajtić, dosadašnji vlasnik i direktor Studio4Web-a, postat će zaposlenik DHH-a te ostati uključen u daljnje poslovanje.

“Na ovoj akviziciji u Hrvatskoj radili smo dosta vremena”, rekao je Zvonimir Gembec, direktor tvrtke DHH,  “Studio4Web pruža usluge drukčijim ciljanim skupinama korisnika, ali dijeli iste vrijednosti kao ostali brandovi DHH-a. Sada pokrivamo  sve tri razine tržišta: Plus Hosting nudi premium i managed hosting, Infonet pokriva ‘mid-market’ poduzeća, dok je Studio4Web orijentiran prema cjenovno osjetljivim kupcima”.

Miron Jajtić nastavit će brinuti o brendu i njegovim klijentima: “Uvijek sam bio motiviran onime što je najbolje za moje klijente. I dalje ću težiti istom cilju, sada kao dio DHH grupacije”.

Studio4web osnovan je 2006. kao obrt za informatičke usluge, hosting web stranica, registraciju domena, izradu web stranica, sklapanje i održavanje računala, sa sjedištem u Loboru.  Riječ o jednom od najbrže rastućih hrvatskih tvrtki za web hosting. U prošloj godini tvrtka je povećala broj klijenata za 14 posto, sa 6.697 na 7.635.

U financijskoj 2016. godini Studio4web ostvario je ukupni prihod od 1,34 milijuna kuna uz dobit prije oporezivanja od 138,05 tisuća kuna. U 2015. prihodi su iznosili 1,82 milijuna kuna, a dobit prije oporezivanja 138,27 tisuća kuna.

Grupacija DHH pokriva 90.000 klijenata

Pulska tvrtka DHH-a dio je međunarodne grupacije Dominion Hosting Holding, sa sjedištem u Milanu. Grupa DHH investira u najbolje regionalne hosting providere. Ima više od 45 zaposlenih i 90.000 klijenata u Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji i Srbiji.

U ljeto prošle godine Dominion grupa izašla je na talijansku burzu (AIM/MAC market). Prodajom 29,57 posto dionica prikupili su 4,2 milijuna eura, a trenutna tržišna vrijednost dionica u slobodnoj prodaji iznosi 14,2 milijuna eura, odnosno, prema Bloombergu, 9,16 eura po dionici. U 2015. DHH grupacija ostvarila je promet od 3,5 milijuna eura.

“Zaista sam ponosan na kolege iz Hrvatske. Njihov rad u 2016. bio je izuzetan i ova akvizicija na samom početku 2017. mi govori da će ova godina biti još bolja!”, rekao je povodom preuzimanja Studio4weeba Uroš Čimžar, izvršni direktor grupacije DHH S.p.A.