Đuro Đaković Specijalna vozila ugovorio isporuku vagona u vrijednosti 137 mil. kuna

Vagoni tipa Shimmns su 4‐osovinski zatvoreni vagoni za prijevoz kolutova lima, primarno za automobilsku industriju

53
Đuro Đaković Specijalna vozila
Vagon Shimmns (izvor: Đuro Đaković Specijalna vozila d.d.)

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila d.d., koja posluje u sastavu grupacije Đuro Đaković, sklopila je s francuskim naručiteljem ugovor o isporuci teretnih vagona za prijevoz kolutova lima. Vrijednost ugovora je 137 milijuna kuna. Isporuke vagona počinju krajem 2019. godine i nastavljaju se tijekom 2020. godine, navodi se u priopćenju slavonskobrodske kompanije.

Vagoni tipa Shimmns su 4‐osovinski zatvoreni vagoni za prijevoz kolutova lima, primarno za automobilsku industriju. Kolutovi lima se postavljaju u kolijevke opremljene mehanizmom za učvršćenje, a od svih meteoroloških utjecaja te utjecaja okoline zaštićeni su pomičnim ceradnim sustavom.

Ovim sustavom omogućen je utovar i istovar korištenjem dizalice s hvataljkama, magnetom ili C-kukom, ali i bočni pristup za utovar korištenjem viličara.

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je u prethodnih deset godina razvila, proizvela i isporučila veću količinu različitih tipova teretnih vagona za zapadnoeuropsko tržište, primarno se orijentirajući na konfiguracije usklađene sa specifičnim zahtjevima kupaca i krajnjih korisnika, uz uvažavanje najnovijih razvojnih trendova koji se uvode u europske željezničke sustave.