E.ON Hrvatska preuzeo tvrtke Tomting 2010 i Green Eight

Akvizicijama tvrtki Tomting 2010 i Green Eight E.ON Hrvatska osnažio je svoje kapacitete za solarna rješenja, ali i složenija energetska rješenja poput energana na biomasu ili kogeneracija, te za usluge iz područja energetske učinkovitosti

26
E.ON Hrvatska
[Ilustracija: Pixabay]

E.ON Hrvatska objavio je da je preuzeo zagrebačku tvrtku za energetsku učinkovitost i nadzor projekata Tomting 2010 i tvrtku Green Eight, specijaliziranu za instalacije, održavanja i upravljanja fotonaponskih (PV) solarnih sustava. Ovim akvizicijama E.ON osnažuje svoje interne kapacitete i vještine s ciljem da kao predvodnik zelene tranzicije, kućanstvima, poslovnim kupcima, lokalnoj zajednici i gradovima ubrza put prema održivim energetskim rješenjima, navodi se u priopćenju tvrtke.

“Ovim akvizicijama smo osnažili svoje kapacitete za solarna rješenja, ali i složenija energetska rješenja poput energana na biomasu ili kogeneracija, te za usluge iz područja energetske učinkovitosti.”, izjavio je Andreas Rörig, predsjednik Uprave E.ON Hrvatska.

Green Eight posljednje je dvije godine surađivao s E.ON Hrvatska grupom, a njegovi energetski stručnjaci akvizicijom sada postaju dio grupe. “Vrlo sam sretan što je Green Eight postao dio E.ON Hrvatska grupe. Veselim se radu u dinamičnom okruženju s vrhunskim stručnjacima i mogućnosti da se dodatno educiramo radeći na najmodernijim energetskim sustavima”, rekao je Ante Brnas, direktor tvrtke Green Eight.

Zagrebačka inženjerska tvrtka Tomting 2010 d.o.o., posluje već 14 godina, primarno u području implementacije rješenja koja kupcima omogućuju korištenje obnovljivih izvora energije i povećanje energetske učinkovitosti. Akvizicijom ove kompanije E.ON Hrvatska dodatno osigurava praćenje kupca tijekom cijelog procesa energetske tranzicije.

“Ponosni smo što Tomting postaje dio E.ON-a, s kojim smo već uspješno surađivali na različitim projektima, a povezivanjem naših znanja imamo mogućnost postići puni potencijal u razvijanju energetskog tržišta u Hrvatskoj“, rekao je povodom akvizicije Tomislav Josipović, direktor Tomtinga.

>>Pliva i E.ON pustili u pogon najjaču sunčanu elektranu u Hrvatskoj

Kompanija E.ON Hrvatska započela je s poslovanjem na hrvatskom tržištu 2020. godine kao holding kompanija grupacije E.ON Hrvatska, koja je dio snažne paneuropske grupacije E.ON SE sa sjedištem u Essenu u Njemačkoj.