Eksplozija silosa izazvala požar u pilani Požgaj

Požar je izazvala eksplozija silosa s piljevinom. U eksploziji je lakše ozlijeđen radnik pilane na kojeg je pao vrući predmet, a materijalna šteta je velika

52
Požar u pilani Požgaj [Foto: Franjo Vrbanič, načelnik općine Veliki Bukovec]

U Velikom Bukovcu, u Varaždinskoj županiji, oko 17.30 u četvrtak eksplodirao je silos s piljevinom u krugu pilane Požgaj. Vatra se proširila i na drugi silos. Brzom intervencijom vatrogasaca požar je stavljen pod nadzor.

U eksploziji je ozlijeđen 45-godišnji zaposlenik pilane koji je prevezen u bolnicu. Uzrok požara se još ne zna, a materijalna šteta je velika.

Načelnik općine Veliki Bukovac Franjo Vrbanić rekao je za HRT kako je jedan vrući predmet nakon eksplozije pao na radnika pilane. Srećom, radnik je zadobio samo lakše tjelesne ozljede, službeno je potvrdio Vrbanić.

“To je definitivno dobra vijest u svemu ovome što se dogodilo, ali ovo sigurno nije dobra vijest za nas jer Požgaj je tvrtka koja zapošljava jako puno ljudi i mislim da će nakon ovoga biti puno problema jer su bili u problemima posljednjih nekoliko godina”, rekao je načelnik Vrbanić.