Elka razmatra preseljenje u Dugo Selo ili Veliko Trgovišće

Investicija je procijenjena na 15 milijuna eura, dok bi njegovo opremanje najsuvremenijim proizvodnim linijama i pripadajućom opremom trebalo iznositi 20 milijuna eura

493
Elka
Sadašnja lokacija postala je previše logistički zahtjevna [Izvor: Elka]

Uprava Elke razmatra preseljenje pogona iz Zagreba u Veliko Trgovišće ili Dugo Selo, piše Jozo Vrdoljak u Jutarnjem listu. Preseljenje će se provesti u fazama kako se ne bi prekidala proizvodnja, a okvirni rok za preseljenje je dvije do tri godine.

“Postojeća lokacija u Zagrebu postala je previše logistički zahtjevna, tako da će se graditi novi, suvremeni proizvodni pogon na dostupnijoj lokaciji. Investicija je procijenjena na 15 milijuna eura, dok bi njegovo opremanje najsuvremenijim proizvodnim linijama i pripadajućom opremom trebalo iznositi 20 milijuna eura”, rekla je Jankica Hacek, predsjednica Uprave Elke. Uz dvjestotinjak sadašnjih zaposlenika u novom pogonu trebalo bi se zaposliti stotinjak novih.

Hacek napominje da je Uprava pred odlukom o kupnji zemljišta, a nakon toga slijedi procedura izdavanja građevinske dozvole, što traje šest do devet mjeseci. Za građevinske radove i opremanje pogona trebat će godinu dana.

Elku je u srpnju prošle godine preuzela tvrtka Iskra elektro i sistemske rešitve koja posluje u sastavu Grupe Iskra, koja je u vlasništvu obitelji Šešok. Iskra je do sada u zagrebačku tvrtku uložila 11 milijuna eura.

Elka proizvodi srednjenaponske kabele, a oko 90 posto proizvodnje se izvozi, uglavnom na tržište Europske unije. Najviše izvozi u Austriju i Njemačku.