Nikola Dujmović gospodarstvenik godine u izboru čitatelja VL-a i PD-a

Prema izboru ocjenjivačkog suda gospodarstvenik godine je predsjednik Uprave Energia Naturalis Pavao Vujnovac dok su čitatelji za gospodasrtvenika godine izabrali predsjednika Uprave informacijsko-telekomunikacijske tvrtke Span Nikolu Dujmovića

25
Nikola Dujmović, predsjednik Uprave Spana [Izvor: Span]

U organizaciji Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika sedmi put izabrani su gospodarstvenik godine i gospodarski događaj godine. Prema izboru ocjenjivačkog suda gospodarstvenik godine je predsjednik Uprave Energia Naturalis Pavao Vujnovac dok su čitatelji za gospodasrtvenika godine izabrali predsjednika Uprave informacijsko-telekomunikacijske tvrtke Span Nikolu Dujmovića.

“Fakat sam bio iznenađen jer su u konkurenciji bila pozata imena hrvatskog gospodarstva – Mate Rimac koji ima najbrži auto na svijetu, Pavao Vujnovac koji ans opskrbljuje plinom, Kolak iz Končara koji izvozi ozbiljne stvari. Za njih svi znaju, a mi smo ipak mali, iz jedne industrije koja se do prije tri godine u Hrvatskoj nije ni zvala industrijom. Mame i bake su uvijek mislile ‘To se deca igraju’. Tek sad se to prepoznaje kao ozbiljna industrija”, rekao je Nikola Dujmović, suosnivač i predejdnik Uprave Spana.

“Reprezentacija nam je u četvrt finalu globalne konkurencije. Tako i mi u ENNA-i, a i u PPD-u, kroz godine imamo ambiciju sudjelovati u globalnim kretanjima. Trud, želja i znanje dovedu nas do najvećih firmi u svijetu i one su naši partneri. Nije toliko poznato da cijela grupa ostvaruje 20 posto prihoda u Hrvatskoj, dok najveći dio ostvaruje na tržištima Europske unije. Nadograđujemo znanje, a kontinuirani rast ne bi bio moguć bez izvrsnog tima ljudi koji su fleksibilni, spremni mijenjati mindset i stjecati nova znanja. U turbulentnim vremenima, pogotovo u energetici”, rekao je Pavao Vujnovac.

Gospodarski događaj godine je prema odluci Ocjenjivaćkog suda i čitatelja konačna odluke o ulasku Hrvatske u eurozonu.

“To je nagrada koju primam u ime svih djeatnika HNB-a i svih onih koji su radili s nama na ovom poslu od 2017. godine kada smo zajedno s Vladom Republike Hrvatse odlučili krenuti tim putem, prema eurozoni”, rekao je guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić.

>>Mate Rimac gospodarstvenik godine u izboru Večernjeg i Poslovnog dnevnika