Enterprise Investors pripravan za prodaju trgovačkog lanca Studenac

Poljski diskontni trgovački lanac Biedronka navodno je zainteresiran za preuzimanje Studenca, ali službenih potvrda za sada nema

117
Studenac preuzeo trgovački lanac Bure Trgovina
Sjedište trgovačkog lanca Studenac u Omišu Foto: Tom Dubravec/ CROPIX

Poljski trgovački lanac Biedronka navodno je zainteresiran za preuzimanje hrvatskog maloprodajnog lanca Studenac, piše Jutarnji list. No, službenih potvrda za sada nema.

“Možemo potvrditi da smo angažirali JP Morgan da razmotri strateške opcije za Studenac, sve ostalo zasad ne možemo komunicirati”, poručio je kratko Tomislav Tomljenović, regionalni direktor Enterprise Investorsa za Adria regiju.

Biedronka je diskontna trgovina koja je u Poljskoj glavni konkurent Lidlu. Ima trgovine u više od 1300 gradova i na poljskom tržištu prisutna je već 29 godina. U 2023. imali su prihod od 21,5 milijardi eura te dvoznamenkasti rast u posljednje dvije godine.

Trgovački lanac Biedronka u vlasništvu je portugalske tvrtke Jerónimo Martins, koja u portfelju ima i lanac supermarketa Pingo Doce i lanac trgovina Recheio u Portugalu, te lanac kvartovskih trgovina Ara u Kolumbiji. Imaju razvijen poljoprivredno-prehrambeni biznis u Portugalu i Maroku te lanac kozmetičkih trgovina Hebe u Poljskoj i Češkoj te online prodaju Hebe u Slovačkoj, piše Marija Crnjak.