Dalibor Ćubela novi predsjednik Uprave Zagrebačke banke

Dosadašnji predsjednik Uprave Zagrebačke banke Ivan Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Austria

124
Dalibor Ćubela
Dalibor Ćubela [Izvor: Zagrebačka banka]

Dalibor Ćubela novi je predsjednik Uprave Zagrebačke banke te će zamijeniti Ivana Vlahu koji preuzima poziciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Austria. Nova imenovanja podliježu odobrenju nadzornih tijela.

Do odobrenja promjene, poziciju privremenog predsjednika Uprave obnašat će član Nadzornog odbora Davide Bazzarello.

Inače, Zagrebačka banka je početkom travnja objavila da je član Uprave Spas Blagovestov Vidarkinsky podnio ostavku. Ona je stupila na snagu 8. travnja, a što je u skladu s početkom njegove nove funkcije koju će obnašati unutar UniCredit Grupe.

Njegove nadležnosti i zaduženja do imenovanja novog člana Uprave preuzeo je Slaven Rukavina, član Uprave zadužen za Maloprodaju.

Ćubela dolazi iz UniCredit Bulbanka

Ćubela novu ulogu preuzima s pozicije zamjenika predsjednice Uprave UniCredit Bulbank u Bugarskoj, na koju je stigao iz Zagrebačke banke gdje je od 2020. do 2023. obnašao uloge glavnog menadžera i zamjenika predsjednika Uprave.

“Sretan sam što se vraćam u poznato okruženje i tim s kojim sam postigao puno uspjeha. Drago mi je što ćemo zajedno nastaviti raditi na razvoju proizvoda i usluga za naše klijente”, rekao je Ćubela.

Vlaho će i dalje obnašat ulogu zamjenika direktorice Grupe UniCredit za Srednju i Istočnu Europu Teodore Petkove.

“Čestitam Ivanu na izvrsnim rezultatima u Hrvatskoj te sam sigurna da će, zahvaljujući svojem iskustvu, osigurati nastavak rasta u Austriji uz povećanu profitabilnost. Dalibor je dobro poznat kolegama u Zagrebačkoj banci i našim klijentima, istinski razumije tržište te je snažno povezan s cijelom regijom, što će osigurati glatku i laku tranziciju”, poručila je Petkova.

“Tijekom tri godine provedene u Zagrebačkoj banci imao sam prilike surađivati s talentiranim kolegama koji su zaslužni za zapažena postignuća kojima smo učvrstili poziciju vodeće banke u Hrvatskoj. Veselim se novoj ulozi i izazovima u Bank Austria”, istaknuo je Vlaho.