Keindl Sport želi postati prvi izbor kupaca za skijašku i outdoor opremu

Prošlu godinu obilježilo je širenje poslovanja u različitim smjerovima. Otvorena su nova maloprodajna mjesta, ostvareni su bolji rezultati i u veleprodaji te tvrtka trenutno broji 100 veleprodajnih partnera u Hrvatskoj i inozemstvu

35
Keindl Sport
Izvor: Keindl Sport

Keindl Sport, regionalni lanac trgovina sportskom opremom, predstavio je poslovne rezultate za 2023. godinu. Prodajom cjelokupnog asortimana u maloprodaji i veleprodaji ostvaren je rast prihoda od 10 posto u odnosu na 2022. godinu, no u priopćenju se ne navodi koliko su prihodi iznosili.

Prošlu godinu obilježilo je širenje poslovanja u različitim smjerovima. Otvorena su nova maloprodajna mjesta, ostvareni su bolji rezultati i u veleprodaji te tvrtka trenutno broji 100 veleprodajnih partnera na području Hrvatske, Slovenije, BIH, Srbije, Crne Gore i Makedonije. Uz to, Keindl Sport se strateški pozicionirao uz brojne sportske događaje među kojima se ističu ATP Umag, Istria Gran Fondo, CroRace, Istria300, Ironman Poreč i Wings4Life, navodi se u priopćenju tvrtke.

“Usprkos izazovnom razdoblju u biciklističkoj industriji, Keindl Sport raste. Rast možemo zahvaliti stalnim inovacijama u prodaji te specifičnom pristupu prema kupcima i veleprodajnim partnerima. To je rezultiralo pozitivnim operativnim rezultatima i stabilnim poslovanjem. Prisutni smo na različitim tržištima i drago nam je što smo prepoznati kao prvi izbor za sportske entuzijaste u cijeloj regiji”, rekao je o rezultatima Ivan Binenfeld, član Uprave Keindl Sporta.

“Naša investicija u Keindl Sport došla je nakon što smo prepoznali njegov potencijal za širenje s obzirom na globalne trendove jačanja svijesti o zdravom načinu života. Keindl Sport ostvario je rast u odnosu na prethodno razdoblje te smo zadovoljni s ostvarenim ciljevima. I dalje ćemo nastaviti partnerski surađivati kako bi sportski entuzijasti širom regije dobili najbolju ponudu sportske opreme“, rekao je pak Marko Galić, partner u investicijskom društvu Provectus Capital Partners.

Osim kroz širenje maloprodaje, veleprodaje i proširenje asortimana, Keindl Sport se preselio u novo i operativno efikasnije skladište u Zagrebu. Ove godine planira se veliki broj različitih projekata i akcija za povećanje popularnosti biciklističkog sporta te rast poslovanja kroz predstavljanje dodatnih pogodnosti za kupce.

Plan aktivnosti uključuje i društveno odgovorne projekte te nastavak ulaganja u sportske događaje. Dodatni fokus usmjerit će se i na ponudu ostale sportske opreme izvan biciklističkog svijeta. Keindl Sport želi postati prvi izbor kupaca za skijašku i outdoor opremu, poručili su iz tvrtke.