Ericsson Nikola Tesla za efikasnije upravljanje zdravstvenim sustavom

Centralizirani sustav omogućuje olakšano prikupljanje faktura iz bolnica uz automatiziranje kontrole nad potrošnjom bolnica te transparentno centralizirano izvješćivanje o potrošnji i učinkovitosti bolnica

76
upravljanje zdravstvenim sustavom

Ericsson Nikola Tesla i Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske potpisali su ugovor vezan uz niz rješenja koja će osigurati efikasnije upravljanje zdravstvenim sustavom.

Poslovi su vezani uz centralni upravljački sustav za upravljanje organizacijskom strukturom zdravstvenog sustava, centralni sustav komunikacije s bolnicama, sustav za automatsko dnevno prikupljanje svih zdravstvenih indikatora, analizu podataka, strukturirane objave na webu iz svih bolnica u Republici Hrvatskoj te nadogradnju sustava fakturiranja iz bolnica.

Ugovor je vrijedan više od 14 milijuna kuna.

Automatizirana kontrola nad potrošnjom bolnica

Centralizirani sustav omogućuje olakšano prikupljanje faktura iz bolnica uz automatiziranje kontrole nad potrošnjom bolnica te transparentno centralizirano izvješćivanje o potrošnji i učinkovitosti bolnica.

Uspostavljanje centralnog sustava obavijesti olakšava pravovremeno izvještavanje o poremećajima u opskrbi tržišta lijekova, kao i situacijama u kojima je planirana nedostupnost Centralnog zdravstvenog informacijskog sustava Hrvatske u slučajevima poput održavanja i slično.

>>ETK u Barceloni predstavio sustav koji pomaže u brizi za starije osobe

>>Gordana Kovačević: I 2018. bit će godina značajnih investicija

Korištenjem međunarodno priznatih informatičkih protokola i standarda za eZdravstvo osigurava se interoperabilnost  između nacionalnih sustava i osigurava usklađenost sa svjetskim tehnološkim trendovima.

S obzirom na osjetljivost podataka kojima raspolaže, čitav sustav primjenjuje visoke standarde vezane uz informacijsku sigurnost i zaštitu osobnih podataka. Planirani završetak projekta je do kraja ove godine.