Krenuo novi krug nagradne igre Bez računa se ne računa

Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je skupiti 20 računa s datumom izdavanja između 15. srpnja 2018. i 22. ožujka 2019. i poslati ih na adresu Hrvatske lutrije

u 7:42 Zadnja izmjena: 16.07.2018 u 11:22
547
bez računa se ne računa
Skupljajte račune i pošaljite ih na adresu Hrvatske lutrije

Porezna uprava je u nedjelju, 15. srpnja, pokrenula novu kampanju i nagradnu igru Bez računa se ne računa te poziva građane da se i ovog puta aktivno uključe u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu.

“Pošteno zarađen novac građana namijenjen za zdravstvo, školstvo i sigurniju budućnost, pojedini obveznici i dalje zadržavaju samo za sebe, stoga pozivamo građane da traže, uzimaju račune i uključe se u nagradnu igru”,  navodi Porezna uprava.

Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je skupiti 20 računa s datumom izdavanja između 15. srpnja 2018. i 22. ožujka 2019. i poslati ih na adresu Hrvatska Lutrija, p.p. 493, 10001 Zagreb, uz naznaku „Za nagradnu igru Bez računa se ne računa“. Ukupno će se održati 4 kola, a nagradna igra će trajati do 22. ožujka iduće godine.

U svakom kolu dijelit će se vrijedne nagrade na potrošačkim karticama u vrijednosti 7.500, 10.000, 15.000 i 25.000 kuna, a emisije javnog izvlačenja dobitnika emitirat će se u programu Hrvatske radiotelevizije.

Tražite račun za svaki kupljeni proizvod i uslugu

Osim građana, koji u suzbijanju sive ekonomije sudjeluju traženjem, sakupljanjem računa te prijavljivanjem nepravilnosti, i ovlašteni službenici Porezne i Carinske uprave, samostalno, ali i u suradnji, obavljaju pojačane nadzore fiskalizacije na području cijele Republike Hrvatske. Uz primjenu najsuvremenijih alata i tehnika nadzora, izdavanje i fiskaliziranje računa prati se i u realnom vremenu putem mobilnih uređaja.

“Građani, tražite račun za svaki kupljeni proizvod i obavljenu vam uslugu. Provjerite ispravnost računa na sljedećoj poveznici: www.provjeri-racun.hr/ i prijavite nepravilnosti Poreznoj upravi. Jer, novac namijenjen državnom proračunu je i vaš novac!”, poručuju iz Porezne uprave.