BKS Bank najavio otvaranje nove poslovnice u Zagrebu

Tihomir Zadražil i Juraj Pezelj, direktori podružnice BKS Bank u Hrvatskoj, zadovoljni su rezultatom neto dobiti od 3,2 milijuna eura. S 30. lipnjem, hrvatska podružnica plasirala je 288,1 milijuna eura kredita (+3,1 %). Primarni depoziti iznosili su, 124,6 milijuna eura

361
BKS Bank
Tihomir Zadražil i Juraj Pezelj, direktori BKS Bank Hrvatska, HertaStockbauer, predsjednica Uprave, i Alexander Novak, član Uprave (snimio: Gernot Gleiss)

BKS Bank povećala je u prvih šest mjeseci dobit na razini grupe za 29,1 posto, na 42,1 milijun eura, dok je imovina porasla 3.1 posto na 8,7 milijardi eura. Predsjednica Uprave Herta Stockbauer uz dobre poslovne rezultate pohvalila se i novim digitalnim rješenjima te značajnim porastom broja klijenata.

“Važan strateški cilj je daljnja izgradnja naših poslovnih usluga kako bismo smanjili ovisnost o kamatnom poslovanju. Porast prihoda od naknada u platnom prometu za 4,4 posto na 10,7 milijuna eura dokazuje da smo u tome uspjeli. Rezultat trgovanja vrijednosnim papirima zabilježio je povećanje od 21,8 posto na 7,7 milijuna eura. Sveukupno, neto prihod od naknada povećan je za 6,8 posto na 29,2 milijuna eura”, rekla je predsjednica Uprave Herta Stockbauer. Neto prihod od kamata porastao je za 7,2 posto na 70,5 milijuna eura.

Iako su prognoze gospodarskog rasta niže u odnosu na prethodnu godinu, Stockbauer je rekla da je BKS zadovoljan razvojem potražnje za svojim kreditima u zemlji i inozemstvu.

“Potražnja je osobito u drugom tromjesečju poprimila značajan zamah“, objašnjava Stockbauer. Ukupni zajmovi prije rezerviranja za rizike s 30. lipnjem 2019. iznose 6,2 milijarde eura, što je porast od 2,2 posto u odnosu na kraj 2018. godine.

I u području primarnih depozita zabilježen je novi maksimum. “Još jednom premašili smo prošlogodišnju rekordnu razinu za 5,2 posto. Depoziti klijenata iznosili su 6,5 milijardi eura, pri čemu dominantno mjesto, već dužee vrijeme, imaju depoziti “po viđenju”, koji su snažno porasli”, izvjestila je Stockbauer.

Član Uprave Alexander Novak, koji je odgovoran za međunarodno poslovanje, jednako je zadovoljan razvojem BKS Bank na međunarodnim tržištima. BKS Bank u Sloveniji, Hrvatskoj i Slovačkoj posluje u području bankarstva i leasinga. U Hrvatskoj trenutačno posluje putem tri poslovnice.

>>Sve više koristimo digitalne bankarske usluge, ali poslovnica se ne odričemo

“Vodimo računa o dobrom razvoju poslovanja proteklih godina, stoga u Zagrebu planiramo otvoriti još jednu poslovnicu. Trenutačno procjenjujemo različite moguće lokacije. Očekujemo da ćemo novu poslovnicu otvoriti do kraja godine, odnosno najkasnije do sredine 2020. godine“, rekao je Novak.

Tihomir Zadražil i Juraj Pezelj, direktori podružnice BKS Bank u Hrvatskoj, zadovoljni su rezultatom neto dobiti od 3,2 milijuna eura. S 30. lipnjem, hrvatska podružnica plasirala je 288,1 milijuna eura kredita (+3,1 %). Primarni depoziti iznosili su, 124,6 milijuna eura.

Osobit porast zabilježilo je leasing poslovanje. U odnosu na kraj 2018. godine, BKS-Leasing Croatia d.o.o. povećalo je volumen leasing poslovanja za jednu petinu – na 60,1 milijuna eura.