Erste svima omogućio digitalno podizanje gotovinskih kredita

Gotovinski kredit je moguće zatražiti, a potom i realizirati potpuno digitalanim putem, koristeći digitalnu platformu George ili na tradicionalan način u poslovnici banke. Da biste kredit zatražili, ne morate biti klijent Erste banke

1471
Erste banka

Erste banka omogućila je podizanje gotovinskog kredita bez dodatne dokumentacije i to svima, bez obzira je li riječ o klijentima Erste ili neke druge banke koja, u skladu sa PSD2 regulativom, ima tehničke preduvjete za pristup trećih strana računima svojih klijenata.

Kredit je moguće zatražiti, a potom i realizirati na potpuno digitalan način, koristeći digitalnu platformu George ili na tradicionalan način u poslovnici banke. Novitet predstavlja i činjenica da cijeli proces, od podnošenja zahtjeva do isplate sredstava, ako su zadovoljeni svi kriteriji kreditnog zahtjeva, može trajati manje od 20 minuta, a od dokumentacije potrebna je samo osobna isprava. George gotovinski kredit trenutačno je moguće zatražiti do maksimalnog iznosa od 75 tisuća kuna po fiksnoj kamatnoj stopi od 6,09 posto i bez naknade za obradu kredita.

Za digitalno podnošenje zahtjeva za gotovinski kredit potrebno je imati instaliranu i aktiviranu George aplikaciju, osobnu ispravu (osobnu iskaznicu ili putovnicu), funkcionalnu kameru na uređaju kojim se vrši prijava, a ako korisnik plaću prima u drugoj banci, potrebno je imati i ugovoreno digitalno bankarstvo u toj banci te mogućnost prijave na njega.

U nekoliko jednostavnih koraka korisnici odabiru željeni iznos kredita te rok otplate nakon čega im se prikazuje informativna ponuda te, ako se na to odluče, odabiru opciju “Zatražite kredit”. Nakon toga korisnik kroz aplikaciju prolazi sve korake procesa kreditnog zahtjeva kakve bi sa savjetnikom prošao u poslovnici. Isti je proces moguće proći i u poslovnici banke. Više informacija o samom procesu moguće je pronaći na internetskim stranicama Erste banke.

Platformu George aktiviralo više od 140 tisuća korisnika

“Nakon nedavno predstavljene mogućnosti digitalnog ugovaranja tekućeg računa preko Georgea, našu digitalnu platformu dodatno smo unaprijedili. Koristeći sve prednosti koje nudi PSD2 regulativa, po prvi puta na hrvatskom tržištu, našu smo ponudu proširili i na one koji nisu naši klijenti, a posebnu pažnju, kao i obično, posvetili smo korisničkom iskustvu. Sada svi koji žele podići gotovinski kredit, mogu to učiniti potpuno digitalno, u svega 20 minuta, a pritom banci ne trebaju dostavljati nikakvu dokumentaciju. Dosad je preko Georgea realizirano oko 400 gotovinskih kredita od kojih je 94 posto odobreno i isplaćeno u jednom danu, a njih 70 posto u roku manjem od 20 minuta”, istaknuo je Dejan Donev, direktor digitalnog bankarstva u Erste banci i grupi u Hrvatskoj.

Od predstavljanja prije pet mjeseci platformu George je u Hrvatskoj preuzelo i aktiviralo više od 140 tisuća korisnika.

>>Kako će George zamijeniti postojeće internetsko i mobilno bankarstvo

>>Što se od 14. rujna 2019. promijenilo u kartičnom i internetskom plaćanju

Na razini Erste grupe George je prisutan već nekoliko godina, a u Austriji, Češkoj, Slovačkoj i Rumunjskoj danas ga aktivno koristi više od 6 milijuna korisnika. U budućnosti to će biti omogućeno i svim ostalim zemljama u kojima je Erste grupa prisutna.