Telemach Hrvatska će mrežu graditi i nadograđivati u partnerstvu s Nokiom

Matična kompanija United Grupa u sljedećih pet godina namjerava uložiti više od 500 milijuna eura u proširenje svoje optičke mreže na nova područja i u nadogradnju već postojećih kapaciteta infrastrukturom koja omogućava brzine od 10 Gbps

52
Telemach Hrvatska

Telemach Hrvatska u partnerstvu s Nokijom uvodit će optičku mrežu nove generacije, kao dio dogovora svoje matične kompanije u omogućavanju nove ultrabroadband usluge s brzinama od 10 Gbps milijunima korisnika u Hrvatskoj i diljem jugoistočne Europe.

Matična kompanija Telemacha Hrvatska je United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operator u jugoistočnoj Europi. Grupa u sljedećih pet godina namjerava uložiti više od 500 milijuna eura u proširenje svoje optičke mreže na nova područja kao i nadogradnju već postojećih kapaciteta infrastrukturom koja omogućava brzine od 10 Gbps.

Potpomognut United Grupom, Telemach Hrvatska uložit će do 100 milijuna eura u izgradnju future-proof mreže. Također ulće uložiti dodatnih 130 milijuna eura u nadogradnju svoje mobilne mreže, s fokusom na proširenje pokrivenosti mrežom, cjelovito poboljšanje kvalitete mobilne usluge i uvođenje ultrabrze 5G mobilne mreže s početkom u 2021. godini.

Kao rezultat tih ulaganja, Telemach Hrvatska uskoro će kombinirati najbolju fiksnu mrežu dostupnu u Hrvatskoj s najboljom kvalitetom mobilne mreže i novim mobilnim uslugama dostupnima u zemlji.

“Telemach pomaže u osiguravanju hrvatske digitalne budućnosti i to jamstvom da su naša fiksna i mobilna mreža spremne podržati buduće potrebe korisnika kod kuće i na njihovim radnim mjestima”, rekao je predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska Viktor Pavlinić. “Telemach se zalaže za pružanje najnaprednije tehnologije našim korisnicima, kao i najinovativnijih proizvoda i usluga te najboljeg korisničkog iskustva.”

Željko Batistić, potpredsjednik za tehnologiju u United Grupi, istaknuo je kako njihov ulaganja “pokazuju predanost United Grupe hrvatskom tržištu” i daljnjem jačanju njihove liderske pozicije u regiji. “Sve što radimo usmjereno je na to da našim korisnicima pružimo najbolje”.

Telemach Hrvatska postao je dijelom United Grupe u svibnju 2019. godine, kada ga je preuzela tvrtka sa sjedištem u Nizozemskoj. Širokopojasna mreža Grupe najbrža je u regiji zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima. Među ostalim nagradama, njezina mreža u Sloveniji nedavno je dobila certifikat ‘Best in Test’ međunarodne referentne tvrtke Umlaut, i to drugu godinu zaredom.