Euromoney proglasio Zabu najboljom bankom u Hrvatskoj

“Nagrada za izvrsnost Euromoney” pokrenuta je 1992., a kriteriji za ocjenjivanje uključuju profitabilnost, rast, postignute rezultate u odnosu na konkurenciju u relativnim razmjerima te sposobnost prilagodbe promjenama na tržištu i potrebama klijenata

19
zaba dividenda
[Foto: Točka na i media]

Zagrebačka banka, članica Grupe UniCredit i vodeća banka u Hrvatskoj, proglašena je najboljom bankom za korporativno bankarstvo u Hrvatskoj, te najboljom bankom za mala i srednja poduzeća u Hrvatskoj u sklopu dodjele Euromoney Awards for Excellence.

Grupa UniCredit, čija je Zaba članica, osvojila je ukupno devet nagrada, među njima i nagradu za najbolju banku u Italiji, nastavljajući nizati uspjehe nakon što je ranije ove godine proglašena najboljom bankom u Srednjoj i Istočnoj Europi.

Uz Hrvatsku i Italiju, Grupa UniCredit osvojila je nagradu za najbolju banku u Bugarskoj, zatim nagradu za najbolju banku za digitalna rješenja u Austriji i Bugarskoj, nagradu za najbolju banku za društveno odgovorno poslovanje u Njemačkoj, te nagradu za najbolju banku u području ESG-a u Austriji i Češkoj.

“Nagrada za izvrsnost Euromoney” (Euromoney Awards for Excellence) pokrenuta je 1992. godine, a kriteriji za ocjenjivanje uključuju profitabilnost, rast, postignute rezultate u odnosu na konkurenciju u relativnim razmjerima te sposobnost prilagodbe promjenama na tržištu i potrebama klijenata. Ove godine Euromoney je zaprimio rekordan broj prijava.