EMEA Finance proglasio RBA “Najboljom bankom u Hrvatskoj”

U sklopu godišnje dodjele nagrada Europe Banking Awards 2017 časopis EMEA Finance dodijelio je RBI Grupi čak 27 priznanja

48
Europe Banking Awards 2017
Johann Strobl, predsjednik Uprave RBI-ja, i Christopher Moore, predsjednik Uprave časopisa EMEA Finance

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) proglašena je od strane renomiranog časopisa EMEA Finance “Najboljom bankom u Hrvatskoj“ za 2017. godinu te se nalazi među osam banaka-kćeri Raiffeisen Bank Internationala (RBI) kojima je dodijeljena nagrada za „Najbolje banke“ na lokalnim tržištima.

“Iznimno cijenimo svako priznanje koje dobijemo kao banka. Uspjeh je tim veći jer je čak osam Raiffeisen banaka pokazalo svoju izvrsnost na lokanom tržištu, a i RBI u cjelini. Zahvaljujem svim djelatnicima Banke jer su doprinijeli rezultatu kojeg smo ostvarili. Našu budućnost vidimo u nastavku podizanja razine kvalitete usluga za naše klijente, kao i činjenice da ćemo naša nastojanja u potpunosti usmjeriti u izgradnju daljnjih kvalitetnih i dugoročnih odnosa s klijentima te prilagodbi ponude zahtjevima tržišta“, izjavio je Michael Müller, predsjednik Uprave RBA.

U sklopu godišnje dodjele nagrada Europe Banking Awards 2017 časopis EMEA Finance dodijelio je RBI Grupi čak 27 priznanja. Taj renomirani financijski časopis proglasio je RBI “najboljom bankom u SIE-u i ZND-u”.

Društvo za upravljanje investicijskim fondovima Raiffeisen Capital Management, koje je u vlasništvu RBI-ja,  nagređeno je za “najbolju ponudu novoga proizvoada u SIE-u i ZND-u” za uvođenje lepeze pod nazivom “Raiffeisen Solution Fund“ na mađarsko tržište, zajedno s domaćom bankom kćeri Raiffeisen Bank i društvom za upravljanje investicijskim fondovima Raiffeisen Investment Fund Management.

Osim toga, EMEA je kao “najbolje banke“ odabrao RBI i njegove banke kćeri u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Kosovu, Mađarskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Srbiji i Ukrajini, dok su u Albaniji, Bjelorusiji i Rusiji banke kćeri dobile titulu “najbolje inozemne banke“.

Najbolja banka u Srednjoj i Istočnoj Europi te regiji ZND-a

Za svoje aktivnosti investicijskoga bankarstva u Austriji, Bjelorusiji, Rumunjskoj i Rusiji također je osvojen naslov “najbolje investicijske banke“. Kao dodatak impresivnom broju nagrada tu su i priznanja za upravljanje privatnom imovinom dodijeljena u pet država, i to titula “najbolje privatne banke“ u Bugarskoj, Češkoj Republici, Mađarskoj, Poljskoj i Slovačkoj te „najbolji upravitelj imovine“ u Bugarskoj i Slovačkoj.

“Po izboru časopisa EMEA Finance RBI je najbolja banka u srednjoj i istočnoj Europi i regiji ZND-a. Banka je prije roka dovršila svoj program transformacije, smanjila je iznos neprihodonosnih kredita, objavila izvrsne rezultate, udvostručila dobit u odnosu na prethodnu godinu i ostavila impresivan trag na tržištima kapitala u regiji“, izjavio je izdavač i predsjednik Uprave časopisa EMEA Finance Christopher Moore.

Časopis EMEA Finance jedino je periodičko izdanje posvećeno isključivo izvještavanju o financijskim zbivanjima, kretanjima i uspjesima koje pokreće i na koje ima utjecaj međunarodna financijska industrija u regiji Europe, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA).