Za male i srednje poduzetnike HBOR osigurao 70 milijuna eura

Sredstvima će se financirati prihvatljivi investicijski projekti mikro, malih i srednjih poduzeća te lokalne i regionalne samouprave i drugih subjekata javnog sektora s ciljem otvaranja i očuvanja održivih radnih mjesta

41
povoljno kreditiranje HBOR

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i Razvojna banka Vijeća Europe (CEB) potpisali su Okvirni ugovor o kreditu vrijedan 100 milijuna eura, od čega je financiranju projekata malih i srednjih poduzetnika namijenjeno 70, a javnog sektora 30 milijuna eura.

Tim sredstvima financirat će se prihvatljivi investicijskih projekti mikro, malih i srednjih poduzeća te lokalne i regionalne samouprave i/ili drugih subjekata javnog sektora s ciljem otvaranja i očuvanja održivih radnih mjesta i unapređenja životnih uvjeta u gradskim i ruralnim područjima.

Povoljno kreditiranje HBOR-a

Ugovor su potpisali predsjednica Uprave HBOR-a Tamara Perko i član Uprave Hrvoje Čuvalo, a u ime CEB-a guverner Rolf Wenzel.

“Nova sredstva omogućuju nastavak provedbe povoljnog kreditiranja. Ulaganja malih i srednjih poduzetnika te isto tako i javnog sektora generatori su rasta i novog zapošljavanja”, rekla je Tamara Perko.

Guverner Wenzel rekao je da HBOR može i nadalje računati na podršku CEB-a u nastojanjima da podrži projekte kojima će se potaknuti brži gospodarski razvoj i održivo zapošljavanje.

Suradnja od 2001.

Suradnja HBOR-a i CEB-a započela je 2001. godine. Do sada je HBOR s CEB-om zaključio pet ugovora o kreditu u ukupnom iznosu od 248 milijuna eura kojima je financirano više od 900 projekata malih i srednjih poduzetnika te više od 70 infrastrukturnih projekata u javnom sektoru, kaže se u priopćenju.