Intesa Sanpaolo najbolja banka u Europi u odnosima s investitorima

Carlo Messina iz Intesa Sanpaolo proglašen je za najboljeg CEO-a europske banke u istraživanju u kojem je sudjelovalo više od 1600 institucionalnih investitora i financijskih analitičara, a provela ga je tvrtka Institutional Investor

37
Intesa Sanpaolo
Carlo Messina, glavni izvršni direktor, Intesa Sanpaolo [Izvot: PBZ / priopćenje, snimio: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images]

Banka Intesa Sanpaolo potvrđena je kao prva banka u Europi za odnose s institucionalnim investitorima i financijskim analitičarima te za ESG (okolišne, društvene i upravljačke) aspekte, prema ljestvici specijalizirane istraživačke tvrtke Institutional Investor za 2023. godinu.

U europskom bankarskom sektoru Carlo Messina najbolji je CEO već šestu godinu otkako je prije osam godina uvedeno rangiranje koje uzima u obzir glasove i institucionalnih investitora i financijskih analitičara.

Upravni odbor Intese Sanpaolo drugu godinu zaredom zauzeo je prvo mjesto među europskim bankama na novoj rang ljestvici uvedenoj prošle godine.

Stefano Del Punta je najbolji CFO već sedmu godinu; tim za odnose s investitorima, predvođen Marcom Delfrateom i Andreom Tamagninijem, šestu je godinu najbolje rangiran; Marco Delfrate prvi je na ljestvici stručnjaka za odnose s investitorima, već šestu godinu; Intesa Sanpaolo također je četvrtu godinu prva za ESG aspekte među europskim bankama.

Nagrade koje dodjeljuje Institutional Investor – koje se temelje na širokoj anketi provedenoj među više od 1.600 institucionalnih investitora i financijskih analitičara – naglašavaju snažno uvažavanje međunarodne zajednice za talijansku izvrsnost s međunarodnim pozivom i značajnim fokusom na održivost. Također prepoznaju kvalitetu glavnog izvršnog direktora i menadžerskog tima Grupe, koje investitori i financijski analitičari već dugo smatraju europskim vrhom.

Institutional Investor neovisni je pružatelj usluga istraživanja koji posljednjih 50 godina uživa snažan ugled među institucionalnim investitorima i financijskim analitičarima.

“Kontinuirano priznanje financijske zajednice – što nas ponovno svrstava na vrh u Europi – izvor je velikog ponosa za sve u Intesi Sanpaolo. Investitori i analitičari cijene našu sposobnost da pružimo snažne i održive rezultate i realiziramo inovativne projekte koji se pretvaraju u značajno stvaranje vrijednosti i distribuciju, zajedno s našom velikom osjetljivošću za pitanja ESG-a. Sve je to zahvaljujući jasnoj industrijskoj viziji, vrlo snažnom i kohezivnom upravljačkom timu i predanosti naših 100.000 ljudi, kojima sam najdublje zahvalan. Vjerujemo da su transparentnost i odgovorna financijska komunikacija vitalni dio kontinuiranog dijaloga sa svim našim dionicima”, rekao je Carlo Messina, CEO Intese Sanpaolo.