SPAR Hrvatska izvozi svoje hrvatske robne marke u Austriju i Sloveniju

U prvih šest mjeseci 2023. prodaja hrvatskih proizvoda unutar SPAR prodajne mreže u Austriji, Italiji, Mađarskoj i Sloveniji iznosila je 82 milijuna eura, dok je u istom razdoblju prethodne godine iznosila 66,7 milijuna eura

59

Tvrtka Spar Hrvatska objavila je da je počela izvoziti svoje hrvatske robne marke na austrijsko i slovensko tržište. Spar Zagorski mlinci, Spar ajvar, S-BUDGET ajvar, S-BUDGET keksi i Spar soda bikarbona prvi su proizvodi koje Spar Hrvatska izvozi u Austriju.

“Nakon niza godina tijekom kojih je Spar Hrvatska bio promotor hrvatskim prehrambenim kompanijama i otvarao im vrata drugih SPAR tržišta kao što su Austrija, Italija, Mađarska i Slovenija, u 2023. krenuo je sam s izvozom svojih hrvatskih robnih marki u Austriju i Sloveniju”, navodi se u priopćenju tvrtke .

U Sparu Hrvatska ističu kako potražnja za hrvatskim proizvodima u trgovinama Spara u Austriji, Italiji, Mađarskoj i Sloveniji već godinama raste, te  su odlučili plasirati svoje hrvatske robne marke na tržište Austrije, na kojem je 1500 Sparovih trgovina. Prvih pet proizvoda koje SPAR Hrvatska izvozi u Austriju razvijeno je u suradnji s hrvatskim proizvođačima. “Kvaliteta proizvoda glavni je razlog zbog kojeg proizvodi malih proizvođača Hrvatske ostvaruju uspjeh i na inozemnim tržištima”, navodi Spar Hrvatska.

„Ponosni smo što smo postali izvoznik hrvatskih proizvoda Spar robne marke na izazovno tržište Austrije. Kontinuirani uspjeh hrvatskih proizvođača u mreži Sparovih trgovina na austrijskom tržištu potaknuo je naše kolege iz SPAR Austrija da daju priliku i hrvatskim proizvodima Spar robne marke. Kako se oni odlično prodaju u Hrvatskoj, sigurni smo da će i austrijski kupci prepoznati njihovu kvalitetu”, izjavio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave Spar Hrvatska.

U prvih šest mjeseci 2023. prodaja hrvatskih proizvoda unutar SPAR prodajne mreže u Austriji, Italiji, Mađarskoj i Sloveniji iznosila je 82 milijuna eura, dok je u istom razdoblju prethodne godine iznosila 66,7 milijuna eura. Najveći porast ostvaren je na tržištu Slovenije, na kojem je u prvih šest mjeseci 2023. prihod od prodaje iznosio 64 milijuna eura, u odnosu na 52 milijuna eura u istom razdoblju 2022.

„Impresivan je rast od 20% u odnosu na prethodnu godinu hrvatskih proizvoda najuspješnijih domaćih dobavljača u svim SPAR-ovim trgovinama u Austriji, Italiji, Mađarskoj i Sloveniji. Kako to drugačije tumačiti, nego da je Hrvatska IN i to u svim sferama“, zaključio je predsjednik Uprave SPAR Hrvatske.

Dodatno, uz podršku SPAR Hrvatske hrvatski proizvođači dogovorili su direktan izvoz s kompanijom SPAR Slovenija. Tako su Zigante Tartufi, Vindija, ZMH Horvat i Al Ponte ugovorili izravan izvoz proizvoda u trgovine SPAR-a u toj zemlji, čime je omogućena sigurna opskrba i dostupnost 43 artikla proizvedena u Hrvatskoj, a koji se u Sloveniji prodaju unutar SPAR prodajne mreže pod SPAR robnom markom.