Mastercard i TransferWise šire suradnju na nova tržišta

Koristeći uslugu Mastercard Send vlasnici TrasnsferWise računa u realnom vremenu mogu poslati novac Mastercard kartice u europske zemlje, uključujući Španjolsku, Rumunjsku, Bugarsku, Češku, Mađarsku, Poljsku, Ukrajinu, Gruziju, Hrvatsku i Rusiju

68
TransferWise Mastercard

Mastercard i TransferWise najavili su proširenje partnerstva kako bi omogućili izdavanje kartica na svim tržištima na kojem je Mastercard prihvaćen, a TransferWise licenciran. Mastercard surađuje s globalnom tehnološkom tvrtkom TransferWise od trenutka izdavanja prve debitne Mastercard kartice u Europi 2018. godine. Od tada do danas TransferWise je izdao više od milijun Mastercard kartica diljem svijeta.

TransferWise i Mastercard u ovom su trenutku partneri u zemljama diljem Europe, Sjedinjenim Američkim Državama, Singapuru, Australiji i Novom Zelandu. Do kraja godine će proširiti svoju suradnju na Japan. Ovo širenje odnosa otvorit će tržišta u gotovo svim zemljama svijeta.

Vizija kompanije TransferWise je svojim multi-valutnim računom bez granica zamijeniti skupo međunarodno bankarstvo kakvo smo poznavali do sada. Klijenti kompanije TransferWise su u pravilu iseljenici, turisti, freelanceri i poduzeća koji sve više koriste ovaj račun kao međunarodnu bankarsku alternativu jer im nudi nove značajke poput izravnih terećenja i trenutnih međunarodnih plaćanja. Timovi u kompanijama Mastercard i TransferWise udružili su snage kako bi omogućili Apple i Google Pay, Fitbit i Garmin Pay svim korisnicima TransferWise kartica širom Europe.

Lakši prekogranični transfer novca

TransferWise je koristeći uslugu Mastercard Send omogućio da vlasnici TrasnsferWise računa u gotovo realnom vremenu* mogu poslati novac Mastercard kartice u europske zemlje, uključujući Španjolsku, Rumunjsku, Bugarsku, Češku, Mađarsku, Poljsku, Ukrajinu, Gruziju, Hrvatsku i Rusiju. Tako se unaprjeđuje korisničko iskustvo omogućujući ljudima brže i lakše obavljanje međunarodnog prijenosa novca.

“Mi olakšavamo brže, povoljnije i lakše kretanje novca diljem svijeta. Do danas smo izdali više od milijun debitnih Mastercard kartica ljudima koji žele iskoristiti sve što naš račun bez granica može ponuditi. Dok razmišljamo o sljedećoj fazi naše međunarodne ekspanzije, želimo osigurati da korisničko iskustvo i dostupne značajke ostanu jednaki bez obzira je li vam debitna kartica potrebna u Velikoj Britaniji ili Japanu. Nadgradnja našeg partnerstva s Mastercardom važna je za održavanje visoke razine praktičnosti i dostupnosti u cijelom svijetu”, rekao je Kristo Käärmann, izvršni direktor i suosnivač TransferWisea.

* Stvarno vrijeme knjiženja za odobrene transakcije ovisi o financijskoj instituciji koja prima novac