PBZ Invest postao Eurizon Asset Management Croatia

Klijenti Društva moći će i dalje trgovati udjelima kroz postojeće distribucijske kanale PBZ-a, kao i putem društva Hrportofolio d.o.o., kojem je društvo Eurizon Asset Management Croatia delegiralo poslove distribucije

25
Eurizon Asset Management Croatia
Saverio Perissinotto, glavni izvršni direktor Eurizona

PBZ Invest d.o.o., društvo za upravljanje investicijskim fondovima, od ponedjeljka, 29.studenoga, posluje pod imenom Eurizon Asset Management Croatia društvo s ograničenom odgovornošću za upravljanje investicijskim fondovima (skraćeno ime: Eurizon Asset Management Croatia d.o.o.). Klijenti Društva zadržavaju sva prava i obaveze koji proizlaze iz postojećih ugovora s PBZ Investom te ne trebaju poduzimati nikakve dodatne aktivnosti. Privredna banka Zagreb d.d., koja je također član Intesa Sanpaolo Grupe, ostat će i dalje najznačajniji distributer investicijskih fondova kojima upravlja Eurizon Asset Management Croatia d.o.o.

Društvo uspješno posluje u Republici Hrvatskoj pod imenom PBZ Invest više od dva desetljeća, a od 2013. godine dio je Eurizon obitelji koju predvodi Eurizon Capital SGR, društvo koje sa svojim supsidijarima predstavlja Diviziju za upravljanje imovinom Intesa Sanpaolo Grupe, jedne od najstabilnijih i najprofitabilnijih banaka u Europi.

PBZ Invest, od danas Eurizon Asset Management Croatia, drugo je najveće društvo za upravljanje UCITS investicijskim fondovima u Republici Hrvatskoj s tržišnim udjelom većim od 24 posto. Društvo u ovom trenutku kroz 13 fondova i 173 pojedinačna portfelja upravlja s imovinom čija vrijednost premašuje 5,4 milijardi kuna. Društvo je dobitnik brojnih nagrada struke, Udruženja investicijskih fondova pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, posebice, u zadnjih nekoliko godina, za svoje UCITS fondove PBZ Equity, PBZ D-START, PBZ Bond i PBZ Conservative 103.

Hrportofolio dobio poslove distribucije

Privredna banka Zagreb d.d., također članica Intesa Sanpaolo Grupe, ostat će i dalje najznačajniji distributer investicijskih fondova kojima upravlja društvo Eurizon Asset Management Croatia d.o.o. Klijenti Društva moći će i dalje trgovati udjelima kroz postojeće distribucijske kanale PBZ-a, kao i putem društva Hrportofolio d.o.o., kojem je društvo Eurizon Asset Management Croatia delegiralo poslove distribucije.

Marin Hrešić, predsjednik Uprave Eurizon Asset Management Croatia, istaknuo je kako Društvo više od dva desetljeća stvara i upravlja investicijskim rješenjima kojima želi zadovoljiti potrebe više od 65.000 svojih klijenata u Hrvatskoj.

“Još od 2013. godine u poslovnim procesima našeg Društva primjenjujemo vrijednosti, znanja i najbolje prakse Eurizona. Drago nam je što ćemo pod našim novim imenom, Eurizon Asset Management Croatia i nadalje s velikom predanošću, na domaće tržište donositi još više novih inovativnih proizvoda, fokusirani na potrebe naših klijenata, naših partnera i zajednice u kojoj poslujemo”, rekao je Hrešić.

Eurizon je kontinuiranim rastom kroz inovacije u više od 35 godina poslovanja zauzeo poziciju jednog od europskih lidera u području upravljanja imovinom, a posluje kroz deset upravljačkih centara i globalno je prisutan u 24 zemlje putem svojih lokalnih podružnica, prodajnih ureda, vanjske distribucije i suradnji s partnerima. Eurizon je lider na talijanskom tržištu upravljanja imovinom, s 432 milijarde eura vrijednom imovinom pod upravljanjem na dan 30. rujna 2021., a Hrvatska je među značajnim tržištima na kojima Eurizon posluje i na kojima ostvaruje značajne tržišne udjele.

Jačanje međunarodne prisutnosti

“Eurizon je izrazito usmjeren na jačanje međunarodne prisutnosti u Europi i svijetu pri čemu Hrvatska predstavlja važan dio naše razvojne strategije u istočnoj Europi. Zaista smo ponosni na naše društvo Eurizon Asset Management Croatia, koje je važna okosnica hrvatske industrije upravljanja imovinom”, izjavio je Saverio Perissinotto, glavni izvršni direktor Eurizona.

Osim promjene naziva Društva, promijenit će se i nazivi fondova kojima društvo Eurizon Asset Management Croatia d.o.o. upravlja. Društvo posluje na adresi Ulica grada Vukovara 271 u Zagrebu, a nova internetska stranica dostupna je na www.eurizoncapital.com/hr.