Otvorene prijave za studentsko natjecanje Schneider Go Green 2022

Schneider Go Green otvoren je za studente prvostupnike ili studente magistarskih studija iz cijeloga svijeta, a članovi tima moraju studirati u istoj zemlji za čitavo vrijeme trajanja natjecanja. Rok za podnošenje prijava za kandidature iz Europe je 15. veljače 2022.

20
Schneider Go Green

Schneider Electric u suradnji sa svojim softverskim partnerom, tvrtkom AVEVA, najavljuje Schneider Go Green 2022, godišnje natjecanje za studente, čija je svrha pronaći i afirmirati najnovije ideje na području digitalnih i održivih inovacija.

Ove godine se od timova, sastavljenih od dvoje do četvero studenta, očekuje rodna raznolikost, pravičnosti i uključenosti tvrtke Schneider Electric, pri čemu je rok za podnošenje prijava za kandidature iz Europe 15. veljače 2022.

Schneider Go Green otvoren je za studente prvostupnike ili studente magistarskih studija iz cijeloga svijeta, a članovi tima moraju studirati u istoj zemlji za čitavo vrijeme trajanja natjecanja.

Na natjecanju 2021. sudjelovao je rekordan broj od 25.000 mladih inovatora s više od 3000 sveučilišta iz 130 država. Pobjednička ideja došla je od dvoje studenata s Universitat Politécnica de Catalunya iz Španjolske koji su predstavili svoje održivo i svrhovito rješenje poznato kao “Light Pill”: umjetni izvor svjetlosti i ultraljubičasti pročišćivač vode u obliku čepa za bocu dizajniran da pomogne zajednicama bez pristupa energiji i sigurnoj vodi.

Ovogodišnje natjecanje trebalo bi privući još veći interes zahvaljujući pet specifičnih tematskih područja nazvanima: “Pristup energiji”, “Dom budućnosti”, “Opskrbni lanac budućnosti”, “Mreže budućnosti” i “De[kodiranje] budućnosti ”.

Nagrada u vrijednosti do 10.000 eura

U sklopu Izvješća tvrtke Schneider o utjecaju na održivost u drugom tromjesečju 2021., Schneider Electric obvezao se udvostručiti broj prilika za zapošljavanje stažista, pripravnika i novodiplomiranih osoba do 2025. Go Green natjecanje jedan je od projekata kojim se nastoji ispuniti to obećanje, a studentima se pruža priliku da predstave svoje ideje vodećim stručnjacima u industriji. Osim stručnog mentorstva i potencijalne mogućnosti zapošljavanja, tu je i prilika za osvajanje nagrade u vrijednosti do 10.000 eura.

“Ideja osnaživanja duboko je ukorijenjena u Schneider Electric, jer čvrsto vjerujemo kako sloboda donosi inovacije”, izjavila je Charise Le, direktorica kadrovske službe tvrtke Schneider Electric. “Kroz Schneider Go Green tražimo osnažene i pasionirane studente sa hrabrim i održivim zamislima. Vjerujemo kako je pristup energiji osnovno ljudsko pravo i ovo globalno natjecanje otvara nove prilike za ostvarivanje tog cilja.”

“Izazovite sebe, izazovite nas i donesite svoje najbolje održive ideje na natjecanje Go Green 2022”, rekla je Lisa Johnston, direktorica marketinga i održivosti u AVEVA-i. “Izgradimo put do održivijih industrija zajedničkim snagama. AVEVA je ponosna što je dio natjecanja Schneider Go Green i jedva čekamo vidjeti vaše inovativne ideje na djelu.”

Detaljne informacije o natjecanju dostupne su na linku organizatora GoGreen.se.com