Grad Varaždin povlači ovrhu nad tekstilnom industrijom Varteks

Grad Varaždin naplatio je otvoreno dugovanje prema upravnom ugovoru, a povučeno je s naplate rješenje za redovno dugovanje na ime komunalne naknade i naknade za uređenje voda u iznosu od oko pola milijuna kuna

22
Varteks
[Izvor: Varteks.com]

Grad Varaždin povlači ovrhu nad tekstilnom industrijom Varteks d.d. kako bi joj omogućio da izađe iz blokade, isplati radnicima plaće te nastavi poslovanje, objavljeno je iz Grada. Dugovi Varteksa iznose gotovo 1,3 milijuna kuna.

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj Zaključak o povlačenju ovrhe donio je nakon konzultacija na Međustranačkom vijeću koje se u utorak održalo u Gradskoj vijećnici,

Na Međustranačkom vijeću koje je sazvano radi rasprave na temu problematike Varteksa, okupili su se gradonačelnik Bosilj, njegov zamjenik Miroslav Marković, gradski vijećnici Lovro Lukavečki, Davor Patafta, Ivan Čehok, Silvija Cupar i Hrvoje Petrić, članica Nadzornog odbora Varteksa i predsjednica Radničkog vijeća Božica Čiček Mutavdžić, odvjetnica Petra Medved i privremena pročelnica Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Grada Varaždina Tamara Strelec.

“Na temelju apela tvrtke Varteks i s obzirom na cjelokupnu socijalnu situaciju i financijske probleme u kojima se Varteks našao, a uzevši u obzir da je Grad Varaždin jedan dio dugovanja u visini od 1,2 milijuna kuna naplatio, odlučili smo povući s naplate koja je stavljena na FINA-u rješenje o ovrsi u iznosu od otprilike pola milijuna kuna. Drago mi je da smo na današnjem Međustranačkom vijeću svi zajedno pokazali veliko srce i razumijevanje za 850 radnika Varteksa, naše sugrađane, koji nisu krivi za ovu situaciju. Iskreno se nadam da će odgađanje provođenja naplate pomoći tvrtki da nastavi s radom i da ponovo stane na noge”, rekao je gradonačelnik.

Naplatom iznosa od 1,2 milijuna kuna, Grad Varaždin je do ovog trenutka otvoreno dugovanje prema upravnom ugovoru naplatio, a povučeno je s naplate rješenje za redovno dugovanje na ime komunalne naknade i naknade za uređenje voda u iznosu od oko pola milijuna kuna.

Iz Varteksa ističu da su proizvodni kapaciteti Varteksa puni te da je do kraja godine naručeno poslova od strane ino-kupaca Hugo Boss, J Lideberg i Lubiam u iznosu od 2,2 milijuna eura, kao i da je kolekcija jesen/zima 2022. spremna za ulazak u maloprodajne jedinice.