Hrvatski telekom šestu godinu nositelj certifikata Poslodavac partner

Kompanija brine i o održavanju ravnoteže privatnog i poslovnog života svojih zaposlenika, te nastoji uključiti i obitelji zaposlenika u život tvrtke. Svake se godine stoga organizira Božić za klince, a ove je godine organiziran i Dan s mamom i tatom na poslu

u 17:27 Zadnja izmjena: 13.02.2019 u 18:32
33
poslodavac partner
Vjekoslav Golubović, direktor Odjela za planiranje ljudskih resursa HT-a, Iva Lopac Butorac, direktorica Odjela ljudskih resursa za podršku poslovanju HT-a, i Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke Selectio

Hrvatski Telekom šestu je godinu zaredom nositelj prestižnog certifikata Poslodavac partner. HT kao ultimativni smisao i svrhu rada svakog zaposlenika navodi moto: “Stvaramo digitalni svijet i povezujemo ljude“, a u tvrtki se osobito ponose time što svojim znanjem i radom pomažu razvoju brojnih mladih ljudi, ali i društva u cjelini.

Kroz rad sa studentskom zajednicom HT je prepoznao da studentima nedostaje jača poveznica s gospodarstvom pa je pokrenut program Ljetnih praksi, kroz koji su studenti imali priliku upoznati različita područja rada i zanimanja u HT-u.

HT-ovi stručnjaci kao mentori u projektima fakulteta

S obzirom na to da HT kao tehnološki lider raspolaže najnovijim znanjima, njihovi stručnjaci često se odazovu i pozivima da budu gosti predavači na fakultetima i mentori na projektima koje fakulteti pokreću. Tako su HT-ovi online marketinški stručnjaci sudjelovali u izradi aplikacije za Tjedan karijera na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, te događaju #FERGirl, gdje je djelatnica HT-a, a bivša studentica FER-a, učenicima srednjih škola i maturanticama kroz vlastita iskustva pomogla u odabiru studija i poslova koje u budućnosti mogu obavljati.

Hrvatska se na inicijativu HT-a uključila i u veliki međunarodni natječaj Deutsche Telekoma Women STEM Awards, čiji je cilj potaknuti mlade žene na početak karijere u STEM područjima. HT ima zvjezdani status s visokim postotkom žena na menadžerskim pozicijama unutar Deutsche Grupe. Svojim primjerom podiže svijest i motivira žene na karijeru u STEM području i preuzimanje rukovodećih funkcija.

Posebno mjesto u HT-ovim nastojanjima da promovira STEM zauzima i humanoidna robotica Pepper, koja je u više desetaka osnovnih i srednjih škola educirala učenika o važnosti vještina potrebnih za izradu jednog robota.

HT o svojim zaposlenicima brine i njihovim uključivanjem u lokalne i globalne talent programe te osiguravanjem brojnih kvalitetnih edukacija kojima pružaju snažnu podršku razvoju svih svojih zaposlenika. Tijekom 2018. zaposlenici HT-a završili su čak 11.000 digitalnih tečajeva. Pokrenut je i strateški razvojni projekt Frontline first kojim se razvijaju kompetencije prodajnog osoblja, s ciljem pružanja izvanrednog korisničkog iskustva korisnicima HT usluga.

Ravnoteža privatnog i poslovnog života

Kompanija brine i o održavanju ravnoteže privatnog i poslovnog života svojih zaposlenika te nastoji uključiti obitelji zaposlenika u život tvrtke. Svake godine organizira se Božić za klince, a ove je godine organiziran i Dan s mamom i tatom na poslu. Organizirana je zabava u prostorima tvrtke na različitim lokacijama za više od tisuće djece zaposlenika.

Organizira se i HT Olimpijada – natjecanje zaposlenika u više sportova. Iva Lopac Butorac, direktorica Odjela ljudskih resursa za podršku poslovanju i Vjekoslav Golubović, direktor Odjela za planiranje ljudskih resursa, primili su Certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke Selectio.

“Zadovoljstvo nam je da smo i ove godine potvrdili izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima, jer samo s kvalitetnim procesima i praksama možemo ispuniti očekivanja naših zaposlenika, kompanije, a u konačnici i društva u cjelini. Hrvatski Telekom kao predvodnik digitalizacije oblikuje nove generacije stručnjaka te ima odgovornost razvijati i prenositi znanja i vještine budućnosti”, rekla je Iva Lopac Butorac, direktorica Odjela ljudskih resursa za podršku poslovanju.

“Brigom o svojim zaposlenicima”, dodala je, “uvođenjem inovativnih modela razvoja karijere te digitalnim iskustvima za vlastite stručnjake i talente na tržištu rada, želimo povezivati ljude s najboljim prilikama i stvarati atraktivno radno okruženje. Stvaranje preduvjeta za agilni način rada te osnaživanje zaposlenika za usvajanje stalnih promjena naša su ključna odgovornost”.

Trenutno je u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji 51 nositelj certifikata Poslodavac partner.