Hyundai uložio 600 mil kuna u Rimac Automobile

Hyundai Motor, Kia Motors i Rimac će surađivati ​u razvoju električnog sportskog automobila te hibridnog vozila visokih performansi s pogonom na vodik i električni pogon

59
Rimac Automobili
Tvrtka Rimac Automobili razvija i proizvodi elektropogonske i baterijske sustave za niz svjetskih automobilskih tvrtki, a istovremeno razvija vlastiti električni sportski automobilim vrhunskih performansi

Hyundai Motor Company i Kia Motors Corporation, članice Hyundai Motor Grupe, zajedno su uložili 600 milijuna kuna u tvrtku Rimac Automobili. Hyundai Motor ulaže 474 milijuna kuna, a Kia Motors ulaže 126 milijuna kuna. Prvi zajednički projekti su suradnje na razvoju dvaju električnih vozila visokih performansi do 2020. godine.

Hyundai Motors želi ubrzati svoj prijelaz na čistu mobilnost i pozicionirati se kao globalni lider u pokretanju ove promjene u industriji. Jedna od ključnih mjera za postizanje tog prijelaza je elektrifikacija kojoj se Hyundai Motor Grupa nada s 44 elektrificirana modela planirana do 2025. Suradnjom s Rimac Automobilima Hyundai Motor Grupa nastoji ubrzati prijelaz na čistu mobilnost i pozicionirati se kao globalni lider u vođenju ove promjene u industriji, navodi se u priopćenju.

Tvrtka Rimac Automobili osnovana je 2009. godine. Razvijaju i proizvode elektropogonske i baterijske sustave za niz svjetskih automobilskih tvrtki, uključujući i Hyundai Motor Grupu. Istovremeno razvijaju vlastiti električni sportski automobil vrhunskih performansi.

Hyundai Motor, Kia Motors i Rimac će surađivati ​u razvoju električnog sportskog automobila marke Hyundai N sa središnje smještenim pogonom te hibridnog vozila visokih performansi s pogonom na vodik i električni pogon.

Rimac automobili – idealan partner Hyundaiju

“Rimac je inovativna tvrtka s izvanrednim sposobnostima u električnim vozilima visokih performansi”, rekao je Euisun Chung, izvršni potpredsjednik Hyundai Motor Grupe. “Njihovi start-up korijeni i bogato iskustvo u suradnji s proizvođačima automobila u kombinaciji s tehnološkom snagom čine Rimac idealnim partnerom za nas. Radujemo se suradnji s Rimcem na našem putu prema čistoj mobilnosti.”

“Vrlo smo impresionirani vizijom Hyundai Motor Grupe i brzim i odlučnim inicijativama. Vjerujemo da će ovo tehnološko partnerstvo stvoriti maksimalnu vrijednost za obje tvrtke i klijente. Rimac je još uvijek mlada i relativno mala, ali brzorastuća tvrtka. Vidimo snažnog investitora i tehnološkog partnera u Hyundai Motor Grupi i vjerujemo da će ova suradnja osnažiti položaj Rimac Automobila kao dobavljača tehnologije elektropogona za partnere u industriji”, rekao je povodom suradnje s Hyundaijem Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor tvrtke Rimac Automobili.

Tvrtka iz Sv. Nedelje danas zapošljava više od 500 ljudi te nastavlja eksponencijalni rast. Sljedeći izazov koji predstoji jest rast tvrtke iz maloserijskog proizvođača složenih visokokvalitetnih komponenti elektropogona u velikoserijskog proizvođača za automobilsku industriju. U novom dijelu tvornice Rimac već uspostavlja nove proizvodne linije velikog obujma za baterijske pakete, sustave elektropogona i proizvodnju modela C_Two koja bi trebala početi 2020. godine.