Institut IGH nadzirat će izgadnju nove riječke bolnice

Ugovor za uslugu nadzora nad izgradnjom zgrada dječje bolnice i klinike za ginekologiju i porodništvo, termoenergetskog bloka te otvorenog višeetažnog parkirališta vrijedan je 7,98 milijuna kuna bez PDV-a

140
Institut IGH KBC Rijeka
KBC Rijeka - lokalitet na Sušaku

Institut IGH je kao vodeći partner zajednice ponuditelja u kojoj su još PDM Savjetovanje i Projektni biro P45, s Kliničkim bolničkim centrom Rijeka potpisao krajem kolovoza Ugovor za uslugu nadzora nad izgradnjom zgrada dječje bolnice i klinike za ginekologiju i porodništvo, termoenergetskog bloka te otvorenog višeetažnog parkirališta, u vrijednosti od 7,98 milijuna kuna bez PDV-a.

Ugovor o nadzoru sklopljen je nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave, a potpisali ravnatelj KBC-a Rijeka Davor Štimac i Oliver Kumrić, predsjednik uprave Instituta IGH ispred zajednice ponuditelja.

Prošlotjednim potpisom ugovora s izvođačem, zajednicom ponuditelja koju čine poduzeća Kamgrad i GP Krk, stvorili su se preduvjeti za uvođenje izvođača u posao, a sve u skladu s procedurama FIDIC ugovora.

>>Institut IGH će nadzirati radove na Termoelektrani Banovići

Radovi na drugoj fazi nove riječke bolnice trebali bi početi do kraja mjeseca. U novom kompleksu bit će smješteni Klinika za ginekologiju i porodništvo, klinike i odjeli koji se danas nalaze u sklopu dječje bolnice na Kantridi, svi bolnički laboratoriji te pomoćni sadržaji kao što su termoenergetski blok i višeetažno parkiralište. Radovi bi prema ugovoru trebali biti završeni za dvije i pol godine, u ožujku 2022. godine, tako da je očekivano trajanje nadzora nad radovima 33 mjeseca.

Izgradnja nove bolnice pridonijet će poboljšanju bolničkog zdravstvenog sustava regije. Novi bolnički kapaciteti omogućit će objedinjavanje bolničke djelatnosti na jednom mjestu, a time i poboljšanje kvalitete zdravstvene skrbi i razine poslovanja.

Vrijednost cjelokupnog projekta izgradnje iznosi oko 640 milijuna kuna bez PDV-a.