Institut IGH će nadzirati radove na Termoelektrani Banovići

Ugovor o nadzoru radova vrijedan 7,15 milijna eura Institut IGH potpisao je kao član zajednice ponuditelja u kojoj su mu partneri tvrtke STEAG Energy Services i SGS Beograd

59
Institut IGH

Institut IGH je kao član zajednice ponuditelja, koju čini s partnerima STEAG Energy Services GmbH i SGS Beograd d.o.o., s Rudnicima mrkog uglja Banovići d.d. potpisao Ugovor o uslugama nadzora nad implementacijom Ugovora o inženjeringu, nabavci i izgradnji Termoelektrane Banovići snage 350 MW.

Ugovor je sklopljen nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave. U ime naručitelja, tvrtke Rudnici mrkog ulja Banovići, potpisali su ga direktor Munever Čergić i izvršni direktor za investicije i razvoj novih djelatnosti Elvir Jamaković, a u ime konzorcija predsjednik Uprave Instituta IGH Oliver Kumrić, generalni direktor tvrtke STEAG Energy Services Ulrich Sigel, potpredsjednik energetskih tehnologija tvrtke STEAG Energy Services  Andreas Dennewitz te generalni direktor tvrtke SGS Beograd Marinko Ukropina.

Ugovor o nadzoru zasnovan je na principu “ključ u ruke“, a vrijednost mu je 7,15 milijuna eura za usluge iz triju grupa poslova: usluge revizije projektne dokumentacije EPC Ugovora, usluge nadzora nad izvođenjem radova na gradilištu i usluge nadzora nad proizvodnjom postrojenja i opreme u radionicama te isporukom opreme za prvi blok Termoelektranu Banovići.

Institut IGH angažiran je za usluge revizije projektne dokumentacije, stručni nadzor nad izvođenjem građevinskih radova i dijelu poslova nad montažom čeličnih konstrukcija na gradilištu kojim se osigurava kvaliteta materijala te kontrola kvalitete isporučenih proizvoda i usluga (QA/QC).

>>Institut IGH će projektirati dionicu autoceste u Rumunjskoj

>>IGH će nadzirati radove na komunalnoj infrastrukturi aglomeracije Rijeka

Rok za izvršenja ugovora je 40 mjeseci, a svrha mu je osiguravanje kvalitetnog praćenja realizacije projekta i provođenje svih kontrola i ispitivanja ugrađenih materijala i opreme u postrojenje novog bloka, kako bi se postigao visoki standard i kvaliteta izvođenja radova odabranog izvođača Dongfang Electric Corporation Limited DEC Kina.

Ukupna vrijednost investicije u RMU Banovići iznosi 412,4 milijuna eura.