Radovi na zadnjoj fazi Istarskog ipsilona počinju u srpnju

Posljednja faza Istarskog ipsilona uključuje gradnju dionice od tunela Učka do Matulja u Primorsko-goranskoj županiji, vijadukt Limska draga i most Mirna, ukupne vrijednosti oko 200 milijuna eura

153
tunel Učka
Radovi na drugoj cijevi tunela Učka [foto: Bina Istra]

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Bina Istra potpisali su ugovor o završetku gradnje Istarskog ipsilona. Potpisan je i ugovor s izvođačima radova. Radovi će početi u srpnju i trajat će malo više od tri godine.

“Potpisali smo ugovor o produljenju koncesije i realizaciji posljednje faze Istarskog ipsilona, koja uključuje dionicu od tunela Učka do Matulja, vijadukt Limska draga i most Mirna, ukupne vrijednosti oko 200 milijuna eura. Time ćemo završiti Istarski ipsilon i integrirati Istru u autocestovnu mrežu Republike Hrvatske”, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

“Refinancirali smo sve kredite i dodajemo novu tranšu kredita. Ukupni dug od 1,1 milijarde eura jedno je od najvećih zaduživanja u Hrvatskoj i regiji, uz puno povoljnije uvjete i kamatne stope. U isto vrijeme produžujemo rok koncesije za tri godine, do 15. prosinca 2041. godine.

Prvi ut u povijesti Bina Istre imamo tri velika dislocirana gradilišta, uz četvrto, drugu cijev tunela Učka na kojem radovi jako dobro napreduju. Ostalo nam je manje od jednog kilometra i očekujemo da će radovi biti gotovi u roku, do lipnja 2024. godine”, rekao je pak direktor Bina Istre Dario Silić.