Jednomjesečni istražni zatvor za Leku, Mandića i Škugora

Stjepan Leko i Vlado Mandić uhićeni su ponedjeljak pod sumnjom da su antidatiranim ugovorima osigurali tvrtki EVN jeftiniji plin i tako oštetili INA-u za 3,5 milijuna kuna, dok je Damir Škugor zbog malverzacija s plinom uhićen krajem kolovoza

22
[Izvor: INA]

Stjepanu Leki, zamjeniku INA-ina direktora Damira Škugora koji je krajem kolovoza uhićen zbog malverzacija s plinom, i Vladi Mandiću, direktoru tvrtke EVN Croatia plin, određen je istražni zatvor, dok Damir Škugor, koji je u srijedu trebao izaći iz pritvora, ostaje još mjesec dana u istražnom zatvoru. Stjepan Leko i Vlado Mandić uhićeni su ponedjeljak pod sumnjom da su antidatiranim ugovorima osigurali tvrtki EVN jeftiniji plin i tako oštetili INA-u za 3,5 milijuna kuna.

Sudac istrage odredio je Leki, Mandiću i Škugoru jednomjesečni istražni zatvor kako bi se ispitalo šest svjedoka. Neki od njih su zaposlenici tvrtke EVN u kojoj je Mandić direktor pa mu je istražni zatvor određen, kao i Leki i Škugoru, zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, ali i zbog mogućnsoti ponavljanja djela.