EcoCortec otvorio novi pogon za proizvodnju antikorozivnih folija

"Ovaj pogon bit će pravi primjer kružnog gospodarstva: mi povlačimo svoje upotrijebljene folija od Volva i Mercedesa, vraćamo ih ovdje, recikliramo i proizvodimo novi proizvod", tumači vlasnik EcoCorteca Boris Mikšić

49
EcoCortec
[Izvor: EcoCortec]

U Gospodarskoj zoni u Belom Manastiru otvoren je novi proizvodni pogon tvornice za proizvodnju bioplastike i antikorozivnih folija EcoCortec. U pogonu će se reciklirati otpadni materijal i proizvoditi nova folija.

EcoCortec, tvrtka u vlasništvu Borisa Mikšića, jedan je od najvećih proizvođača antikorozivnih folija u svijetu. Prije 16 godina Mikšić je otvorio prvi pogon u Belom Manastiru, a novi pogon koji bi s radom trebao početi sljedeće godine, bit će primjer kružnog gospodarstva, kaže.

“Mi povlačimo svoje upotrijebljene folija od Volva i Mercedesa, vraćamo ih ovdje, recikliramo i proizvodimo novi proizvod”, tumači Boris Mikšić.

EcoCortec ima pogone u nizu zemalja u kojima proizvodi antikorozivna sredstva i folije za brojne kupce, ponajviše za proizvođače automobila. Osim nove proizvodne hale, vrijedne s opremom 7 milijuna eura, postoji projekt ovu halu površine 2200 četvornih metara.

“Sad imamo 60 radnika, a planiramo ih zaposliti stotinjak. Na ovoj lokaciji smo 26 godina i nismo još izgubili niti jednog radnika. Nitko nije otišao u Austriju, Njemačku ili negdje drugdje u inozemstvo”, istaknuo je Mikšić.

>>Tvrtka Borisa Mikšića vlasnik logističkog centra nadomak Splita

>>Boris Mikšić širi EcoCortecove kapacitete u Belom Manastiru