JGL i poljska Polpharma postali strateški partneri

Ugovor obuhvaća  međusobnu razmjenu lijekova na recept i bez recepata, prijenos proizvodnje oftalmoloških proizvoda bez konzervansa u Hrvatsku te potencijalnu suradnju na ruskom tržištu

25
JGL Polpharma

Hrvatska farmaceutska kompanija JGL objavila je da je u petak potpisala ugovor o strateškom partnerstvu s poljskim proizvođačem lijekova Polpharma Grupom, koja je prisutna u 35 zemalja. Ugovor obuhvaća  međusobnu razmjenu lijekova na recept i bez recepata, prijenos proizvodnje oftalmoloških proizvoda bez konzervansa u Hrvatsku te potencijalnu suradnju na ruskom tržištu.

Ugovor su potpisali glavni izvršni direktor JGL-a Mislav Vučić i glavni izvršni direktor Polpharma Grupe Markus Sieger.

Zahvaljujući suradnji s poljskom farmaceutskom kompanijom proizvodi hrvatskog JGL-a bit će dostupni na poljskom i drugim europskim tržištima. Dio portfelja Polpharme proizvodit će se u pogonima riječke kompanije i prodavat će se na hrvatskom i ostalim europskim tržištima, navodi se u priopćenju JGL-a.

>>JGL uspješno implementirao SAP-ov sustav S/4HANA

Stručnjaci dviju kompanija već su počeli zajednički implementirati dogovorene projekte, tako da se prvi rezultati suradnje očekuju već ove godine.

Izvršni direktor JGL-a Mislav Vučić prilikom potpisivanja ugovora u Varšavi rekao je da tom suradnjom JGL dokazuje snagu i konkurentnost na globalnom tržištu, kao i stručnost svojih zaposlenika, posebice u području oftalmologije koje je njihovo ključno terapijsko područje. Dodao je kako je riječ o izvrsnom primjeru ulaganja u vlastitu pamet, koja se očituje u razvoju i proizvodnji proizvoda s dodanom vrijednošću.

“Također, iznova dokazujemo izvozni potencijal hrvatske farmaceutske industrije i njenog multiplikativnog utjecaja na gospodarstvo Republike Hrvatske”, poručio je Mislav Vučić.

Otvaranjem proizvodnih pogona unutar kompleksa Pharma Valley u srpnju 2015. JGL je osigurao preduvjete i kapacitete za razvoj, proizvodnju i skladištenje nužne za realizaciju dugoročnih planova rasta. Tehnološka platforma te riječke tvrtke bazirana je na proizvodnji sterilnih otopina u kapima i sprejevima te Bag-on-Valve oblicima.