Allen Halamić novi je predsjednik Uprave Kraša

Allen Halamić funkciju predsjednika Uprave Kraša preuzima od 1. travnja 2023. godine

76
Allen Halamić
Allen Halamić funkciju predsjednika Uprave Kraša preuzima od 1. travnja 2023. godine

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Kraša imenovan je novi predsjednik Uprave Allen Halamić, koji funkciju preuzima od 1. travnja. Podsjetimo, dosadašnji predsjednik Uprave Kraša Slavko Ledić podnio je ostavku na ovu funkciju početkom ožujka.

Allen Halamić na mjesto predsjednika Uprave Kraša dolazi s pozicije predsjednika Uprave Lidla BH d.o.o. U ovoj je međunarodnoj kompaniji radio od 2005. godine, a  bio je, između ostalog, zadužen za osnivanje tvrtke, zapošljavanje i formiranje timova u svim resorima, implementaciju internacionalnih struktura, sistema i procesa, aktivno vođenje ekspanzije te izradu godišnjeg financijskog plana. Ima dugogodišnje rukovodeće iskustvo na različitim pozicijama i u različitim zemljama Europe i regije.

Optimizacija proizvodnje i nove investicije

„Zaista mi je čast što ću imati priliku biti dio tvrtke kao što je Kraš. Stoljetna tradicija i prepoznatljivost Kraša kao brenda na međunarodnoj razini stavlja pred mene veliku odgovornost. Buduće poslovanje Kraša i dalje će se temeljiti na jačanju pozicije vodećeg proizvođača konditorskih proizvoda, s ciljem zadržavanja postojećih i privlačenja budućih generacija potrošača na svim tržištima. Naša zajednička budućnost bit će obilježena već poznatom visokom kvalitetom Kraševih proizvoda, a pritom će se voditi briga o očuvanju temeljnih vrijednosti kompanije i ostvarenju zajedničkih ciljeva i interesa zaposlenika, dioničara, poslovnih partnera i zajednice u kojoj djelujemo“, kazao je Halamić.

Dodao je kako je zahvalan svom prethodniku Slavku Lediću koji je uspješno vodio poslovanje Kraša tijekom zadnje tri izazovne godine, a istaknuo je kako će se nastaviti proces modernizacije cjelokupne Kraš grupe, s naglaskom na optimizaciju proizvodnje, nove investicije te održivosti poslovanja pri čemu Kraš i dalje ostaje odgovoran te poželjan poslodavac i poslovni partner.

Članovi Uprave Kraša, uz Allena Halamića, ostaju Davor Bošnjaković i Damir Bulić.