Ivan Vlaho novi zamjenik CEO UniCredit Grupe za Srednju i Istocnu Europu

Ivan Vlaho uz poziciju čelnika Zagrebačke banke s novom je pozicijom unutar UniCredit Grupe, danas naviše pozicionirani hrvatski CEO u europskoj bankarskoj industriji

74
Ivan Vlaho Zagrebačka banka

Ivan Vlaho, predsjednik Uprave Zagrebačke banke preuzima ulogu zamjenika CEO UniCredit Grupe za Srednju i Istočnu Europu. Gianfranco Bisagni, CEO UniCredita za Srednju Europu, preuzima ulogu izvršnog direktora Operacija Grupe, a dosadašnja direktorica UniCredit Grupe za Istočnu Europu, Teodora Petkova, preuzet će i vodstvo Srednje Europe, objavili su iz Zabe.

Uz novu ulogu u Grupi, Vlaho ostaje na čelnoj poziciji Zagrebačke banke u Hrvatskoj.

„Čast mi je i zadovoljstvo što mi je vodstvo UniCredit Grupe iskazalo povjerenje i pružilo priliku za dodatni doprinos u provedbi strateškog plana UniCredit Unlocked. Od 2021. godine u UniCredit Grupi provodimo transformaciju, a danas smo zahvaljujući našim klijentima i zaposlenicima prepoznati kao Banka koja stvara dodatnu vrijednost i bolju budućnost. Ispred nas su ambiciozni ciljevi, no siguran sam da ćemo ih, zahvaljujući našim vrhunskim ljudima još jednom sve ostvariti“, istaknuo je Ivan Vlaho.

Očekuje se kako će ova organizacijska promjena dodatno potaknuti sinergiju unutar zemalja SIE te između zemalja SIE i ostatka UniCredit Grupe.

“Nastavlja se provedba našeg strateškog plana UniCredit Unlocked kojim transformiramo našu Grupu i istovremeno stvaramo vrijednost za sve naše dionike. Zajedno smo krenuli na ambiciozno i uzbudljivo putovanje. Ciljevi koje smo ostvarili do sada postavili su temelje za postizanje daleko više nego su i najoptimističniji među nama očekivali na početku. Ovim važnim korakom ubrzavamo transformaciju operativnog dijela kako bi mogao podržati, a zatim i poticati komercijalni dio. Današnja imenovanja označavaju prelazak u sljedeću fazu UniCredita”, zaključio je Andrea Orcel, CEO UniCredit Grupe.

Ivan Vlaho uz poziciju čelnika Zagrebačke banke s novom je pozicijom unutar UniCredit Grupe, danas naviše pozicionirani hrvatski CEO u europskoj bankarskoj industriji.