Danko Badanjak novi je generalni direktor Procter&Gamblea za Hrvatsku i Sloveniju

U novoj ulozi, Danko Badanjak će biti odgovoran za razvoj integrirane strategije koja će uključivati primjenu novih znanja u području maloprodaje, usmjeravanje prema krajnjim kupcima i praćenje novih tržišnih trendova

54
Danko Badanjak
Danko Badanjak, direktor tvrtke Procter & Gamble za Hrvatsku i Sloveniju

U kompaniji Procter & Gamble došlo je do promjena u vodstvu tvrtke za područje Hrvatske i Slovenije. Na poziciju generalnog direktora za Hrvatsku i Sloveniju imenovan je Danko Badanjak.

Danko Badanjak započeo je svoju karijeru u Procter & Gambleu prije 13 godina kao asistent u odjelu prodaje i odnosa s ključnim kupcima. Tijekom tog vremena kontinuirano se usavršavao na različitim pozicijama unutar kompanije, uključujući role područnog menadžera i voditelja tima za odnose s kupcima te komercijalnog voditelja za Hrvatsku i Sloveniju.

Posljednjih pet godina razvijao je svoju karijeru na internacionalnoj razini u Budimpešti, u ulozi menadžera za planiranje i razvoj tržišnih strategija u kategoriji proizvoda za pranje posuđa na području središnje Europe, nakon čega preuzima poziciju direktora prodaje za sektor proizvoda za kućanstvo za središnju Europu, gdje je stekao izuzetna iskustva u suočavanju s izazovima i kriznim situacijama na tržištu.

U novoj ulozi, Danko Badanjak će biti odgovoran za razvoj integrirane strategije koja će uključivati primjenu novih znanja u području maloprodaje, usmjeravanje prema krajnjim kupcima i praćenje novih tržišnih trendova. Njegova predanost kvaliteti i izvrsnosti te želja za izgradnjom jakih odnosa s partnerima čine ga idealnim za vođenje Procter & Gamblea u ovoj regiji, navodi se u priopćenju kompanije.

“Glavni fokus kompanije Procter & Gamble uvijek su bili krajnji korisnici. Naša predanost superiornim proizvodima za široku potrošnju uključuje dugogodišnji rad na razvoju inovacija, prilagodbe pakiranja i aktivnosti na maloprodajnom tržištu, ali i vrijednosti koje nas vode na svim tržištima na kojima poslujemo.

U Hrvatskoj i Sloveniji naš cilj će biti daljnje jačanje vodeće pozicije i potvrda povjerenja koje P&G uživa već godinama. Također ćemo se fokusirati na razvoj nove generacije lidera, autentičnih, s visokim integritetom te snažnim kapacitetom za izgradnju odnosa i dubokim razumijevanjem potrošača i tržišnih trendova. Vjerujemo da su takvi lideri ključ uspjeha, kako za nas kao organizaciju, tako i za naše partnere i krajnje korisnike“, kazao je direktor Procter & Gamblea za Hrvatsku i Sloveniju Danko Badanjak.