Davor Tomašković bit će predsjednik Uprave Croatia osiguranja

Nadzorni odbor Croatia osiguranja imenovat će Davora Tomaškovića predsjednikom Uprave Društva po završetku zakonom predviđenog postupka i odobrenja regulatora. Sadašnji predsjednik Uprave Damir Vanđelić vraća se u Upravu Adris grupe.

1498
Davor Tomašković
Davor Tomašković

Na sjednici Nadzornog odbora Croatia osiguranja, održanoj u srijedu,30. siječnja, Davor Tomašković imenovan je kandidatom za člana Uprave društva. Po završetku zakonom predviđenog postupka i odobrenja regulatora, Nadzorni odbor imenovat će Davora Tomaškovića predsjednikom Uprave Croatia osiguranja, navodi se u priopćenju objavljenom na internetskim stranicama Zagrebačke burze.

Istog dana oglasila se i Adris grupa s priopćenjem u kojem navodi da je Damir Vanđelić, sadašnji predsjednik Uprave Croatia osiguranja, predložen za člana Uprave Adris grupe. Uz Vanđelića za članove Uprave Adrisa predloženi su Hrvoje Patajac, član Nadzornog odbora Društva i direktor kontrolinga. i Roberto Škopac, član Nadzornog odbora i direktor pravnih poslova Društva.

“Sadašnji predsjednik Uprave Croatia osiguranja, Damir Vanđelić, uspješno je vodio kompaniju tijekom druge faze restrukturiranja, što je dovelo do rasta svih ključnih pokazatelja poslovanja. Vanđelić je predložen za člana Uprave Adris grupe, o čemu će odgovarajuću odluku donijeti Nadzorni odbor Adrisa, a bit će predložen i za člana Nadzornog odbora CO”, navodi se u priopćenju.

Nadzorni odbor Adris grupe će predložena imenovanja razmatrati na sjednici na kojoj će razmatrati i financijska izvješća za 2018., po njihovoj dostavi, priopćila je rovinjska kompanija.

Davor Tomašković podnio je sredinom prosinca ostavku na dužnost predsjednika Uprave Hrvatskog Telekoma. Najavio je 1. travnja odlazi i da će nastaviti karijeru izvan Grupe Deutsche Telekoma.

Biografija Davora Tomaškovića

Davor Tomašković rođen je 1969. u Vinkovcima. Diplomirao je 1994. na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (Fakultet elektrotehnike i računarstva). MBA diplomu stekao je 1997. na milanskom Bocconiju.

Karijeru je započeo u Ministarstvu znanosti i tehnologije, implementirajući prvu akademsku internetsku mrežu. Po završetku MBA-a u Milanu odlazi u Austriju i karijeru nastavlja u konzultantskoj kući McKinsey&Company. U Hrvatsku se vraća 2002. na poziciju direktora strategije i razvoja Hrvatskog Telekoma.

Dužnost predsjednika Uprave Tiska preuzima 2004. godine. Nakon provođenja procesa restrukturiranja Tiska, dolazi na mjesto predsjednika Uprave TDR-a, regionalnog lidera u duhanskoj industriji, gdje se zadržao do prosinca 2013. godine.

Dužnost predsjednika Uprave Hrvatskog telekoma preuzeo je 1. siječnja 2014. godine.