Davor Tomašković 1. travnja odlazi iz Hrvatskog telekoma

Novi predsjednik Uprave Konstantinos Nempis dolazi iz OTE Grupe, vodećeg pružatelja telekomunikacijskih usluga u Grčkoj, s pozicije izvršnog komercijalnog direktora za segment privatnih korisnika

235
Davor Tomašković
Davor Tomašković (Izvor: HT)

Predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Davor Tomašković podnio je ostavku i najavio je da od 1. travnja nastavlja karijeru izvan DT Grupe, objavljeno je na internetskim stranicama Zagrebačke burze. Tomašković dužnost predsjednika Uprave HT-a obavlja od 2014. godine,

Nadzorni odbor je na istoj sjednici za njegova nasljednika imenovao je Konstantinosa Nempisa, koji će dužnosti predsjednika Uprave preuzeti 1. travnja 2019. godine.

Predsjednik Nadzornog odbora Jonathan Richard Talbot zahvalio je Tomaškoviću i istaknuo kako je sa svojim timom ostvario iznimne poslovne rezultate. “Pet godina zaredom HT ostvaruje rast prihoda, EBITDA-e i neto dobiti, te se nastavlja transformirati ostvarujući EBIDTA maržu od 41,9 posto. Postao je jedna od najuspješnijih kompanija unutar DT grupe. HT je nastavio ulagati s ciljem stvaranja boljeg korisničkog iskustva, uz više od 7 milijardi kuna investiranih u razvoj infrastrukture tijekom posljednjih pet godina. Davor je također predvodio mnoge akvizicije kako bi se ojačao položaj kompanije, uključujući uspješno preuzimanje Crnogorskog telekoma.”

Novi predsjednik Uprave Konstantinos Nempis dolazi iz OTE Grupe, vodećeg pružatelja telekomunikacijskih usluga u Grčkoj, s pozicije izvršnog komercijalnog direktora za segment privatnih korisnika. Ima više od 20 godina iskustva u telekomunikacijskoj industriji. Vodio je nacionalne i međunarodne komercijalne timove u fiksnim i mobilnim telekomunikacijskim organizacijama.

Nadzorni odbor je također imenovao Natašu Rapaić članicom Uprave Hrvatskog telekoma za privatne korisnike na još jedno mandatno razdoblje od 1. veljače 2019. godine.

Ranije je objavljeno da Marija Felkel od 18. siječnja prestaje obavljati dužnost članice Uprave i glavne direktorice za ljudske resurse pa je Nadzorni odbor do imenovanja novoga člana Uprave obavljanje poslova iz njene nadležnosti povjerio predsjedniku Uprave.