Keks Pay – mobilna aplikacija za jednostavno slanje novca prijateljima

Aplikacija je otvorenog tipa i mogu je koristiti svi zainteresirani građani bez obzira na to u kojoj banci imaju otvoren račun

1229

Erste banka predstavila je u utorak mobilnu aplikaciju Keks Pay koja omogućava brzo i sigurno slanje i primanje novca bez ikakvih naknada. Riječ je o aplikaciji otvorenog tipa, prvom bankarskom rješenju na hrvatskom tržištu koje je namijenjeno svim zainteresiranim korisnicima bez obzira na to u kojoj banci imaju otvoren račun. Dostupna je u Android i iOS verziji.

Aplikacija je rezultat rada internog startupa u Erste banci osnovanog kako bi se potaknuo razvoj inovativnih poslovnih modela i rješenja. Primarni cilj aplikacije Keks Pay je olakšavanje svakodnevnih situacija kao što je slanje novca na račun prijatelja, člana obitelji ili grupno prikupljanje novca za razne prigode. Dnevni limit za transakcije je 1000 kuna.

>>Keks Pay u manje od dva mjeseca prikupio 20.000 korisnika

Aplikaciju Keks Pay svatko može besplatno instalirati te poslati ili zatražiti novac od prijatelja, a da pritom ne mora upisivati brojeve računa. Naime, za prijenos novca na račun drugog korisnika potrebno je upisati samo njegov broj mobitela Korisnik može novac poslati s kreditne ili debitne kartice koju inače koristi odnosno s tekućeg računa, a novac stiže na bilo koji IBAN koji upiše primatelj.ovac

Osim slanja novca, Keks Pay omogućava i prikupljanje novca u chat grupi prijatelja ili obitelji za razne prigode kao što su pokloni za rođendane, vjenčanja ili troškovi zajedničkih putovanja.

Prilagodba banaka na nove okolnosti

“Bankarstvo prolazi kroz proces velikih promjena, osobito u segmentu tehnologije i pravnog okvira. Nova regulacija PSD2, pojavljivanje novih igrača, fintech startup tvrtki te njihov ulazak na bankarsko tržište samo su neke od promjena koje su nastupile ili će tek nastupiti. Zato je unutar Erste banke osnovan poseban startup koji se bavi upravo tim promjenama te ih produktivno koristi. Keks Pay je rezultat prilagodbe na nove okolnosti“, rekao je prilikom predstavljanja aplikacije Dejan Donev, voditelj tima za digitalnu transformaciju u Erste banci.

“Razvoju ove aplikacije vodili smo se idejom da bude jednostavna, dostupna svima bez obzira je li riječ o klijentu naše ili neke druge banke, te da korisnicima rješava konkretan problem s kojim se svakodnevno susreću. Za situacije poput dugovanja novca za ručak, karte za kino ili skupljanja novca za poklon ili zabavu, ali bez vođenja evidencije tko je platio i borbe s gotovinom”, tumači Donev. “Keks Pay nudi mogućnost kreiranja chat grupe te podjelu troškova te prikupljanje novca digitalno. Smatram da je upravo tu i svrha digitalnih noviteta – olakšavanje svakodnevice tako da mu budu dostupni asistenti pri svakoj akciji ili transakciji.”

Aplikacija je kreirana u skladu s najvišim sigurnosnim standardima enkripcije podataka, regulativom PCI DSS o zaštiti brojeva kartica te je dodatno zaštićena PIN-om ili biometrijom.