Davorin Štetner ponovo na čelu CRANE-a

U sljedeće dvije godine u Upravnom odboru udruge bit će dosadašnji članovi Hrvoje Prpić, Saša Cvetojević i Damir Mujić. a novi član je je Adrian Ježina

126
predsjednik CRANE-a
Davorin Štetner

Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) održala je u srijedu 22. ožujka svoju redovnu izbornu skupštinu.

U Svečanoj vijećnici Hrvatske gospodarske komore poslovne anđele pozdravio je Mario Antonić, državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, koji je naglasio važnost CRANE-a za razvoj poduzetničke scene u Hrvatskoj.

Mirka Jozić, pročelnica Ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba osvrnula se na odličnu suradnju Zagreba i CRANE-a prilikom organizacije konferencije EBAN WU 2016 te je najavila nove zajedničke projekte.

Vjeran Vrbanec, predsjednik uprave HAMAG-BICRO-a pozvao je poslovne anđele da i dalje sudjeluju u radu agencije koja predstavlja najvažniji segment za potpore malim i srednjim poduzetnicima te svojim sugestijama unaprijede sustav poticanja start-up tvrtki.

Skupština CRANE-a prihvatila je financijska i operativna izvješća predsjednika, a izabran je i novi sastav Upravnog odbora koji će u sljedećem mandatnom razdoblju 2017.-2019. činiti dosadašnji članovi Hrvoje Prpić, Saša Cvetojević, Damir Mujić te novo lice Adrian Ježina.

Ježina je poznato ime u poslovnim krugovima. Najviše ga se pamti kao osnivača B.net-a, a dugi niz godina obnašao je i dužnost člana Uprave VIPNET-a. Iako je tek nedavno pristupio mreži poslovnih anđela, Ježina je već investirao u svoj prvi startup – Nanodiy.

Davorin Štetner ponovo je izabran za predsjednika udruge.  udrugu poslovnih anđela Štetner je ušao 2012. godine. Dvije godine kasnije postao je članom Upravnog odbora, a 2015. je izabran za predsjednika.

Članovi CRANE-a investirali u desetak startup tvrtki

Skupština se zahvalila se na dugogodišnjem angažmanu bivšem tajniku udruge Daliboru Čveku te bivšem predsjedniku i članu Upravnog odbora Mihovilu Barančiću.

U protekle dvije godine članovi mreže investirali su u desetak startup tvrtki, a cilj je taj broj povećati. Očekuje se i zakonodavni okvir za poticanje investicija u startup tvrtke koji bi trebao potaknuti investicije u ovaj segment poduzetništva.

“Zahvaljujem članovima CRANE-a što su mi dali povjerenje u još jednom mandatu. Čast i obaveza je tim veća jer su članovi CRANE-a većinom već dokazani i uspješni poduzetnici te pojedinci. CRANE je u dvije godine napravio velike stvari, ali svake godine podižemo ljestvicu. Odlična je i suradnja s međunarodnim institucijama poput EBAN-a, a naša organizacija konferencije EBAN Winter University 2016. proglašena je najboljom u povijesti EBAN-a”, istaknuo je Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a.

Hrvatska mreža poslovnih anđela u posljednje dvije godine udvostručila je broj članova, a na skupštini je naglašeno da je udruga osnovana 2008. jedna od najstarijih europskih organizacija poslovnih anđela.