Marko Pipunić proglašen EY poduzetnikom godine

Pipunić će predstavljati Hrvatsku na svjetskom izboru za poduzetnika godine koji će se održati u lipnju u Monte Carlu

88
EY Poduzetnik godine
Emil Tedeschi, laureat Marko Pipunić i Berislav Horvat

Titulu trećeg hrvatskog EY Poduzetnika godine osvojio je Marko Pipunić, direktor osječke tvrtke Žito. Za titulu se borilo 32 kandidatkinja i kandidata iz 28 tvrtki.

Pipunić će predstavljati Hrvatsku na svjetskom izboru za poduzetnika godine koji će se održati u lipnju u Monte Carlu.

U uži krug plasirali su se finalisti Petar Jelinčić iz tvrtke Sintaksa, Martina Ravlić Janković iz tvrtke Slavonija DI, Dragutin Kamenski iz Kamgrada, Tomislav Rukavina te Josip Barušić iz Klimaopreme, Stjepan Talan, direktor Solvisa te Ksenija Vrbanić iz Xenia designa.

Posebnu nagradu u potkategoriji međunarodnog postignuća dobio je Stjepan Talan iz Solvisa.

Prošlogodišnji EY Poduzetnik godine, Đuro Horvat iz Tehnixa, kazao je kako mu se zahvaljujući toj tituli i poznanstvima iz Monte Carla ukupan prihod od izvoza prošle godine povećao za 45%.

Sedmeročlani žiri

O dobitniku nagrade odlučivao je neovisan sedmeročlani žiri na čelu s Emilom Tedeschijem, predsjednikom Uprave Atlantic Grupe. U žiriju su uz njega bili i poduzetnici i investitori Nenad Bakić i Saša Cvetojević, direktorica Europske banke za obnovu i razvoj Vedrana Jelušić Kašić te prof. dr. sc. Lajoš Žager, dekan zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, kao i dosadašnji osvajači nagrada, Alan Sumina iz tvrtke Nanobit te Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix.

EY Poduzetnik godine globalni je program osmišljen s ciljem poticanja poduzetničke klime i izgradnje boljeg poslovnog okruženja, a provodi se već 30 godina u više od 60 zemalja, koje čine 90  posto svjetske ekonomije.