Dubravka Jusić nova je direktorica Identiteta i komuniciranja Zagrebačke banke

Dubravka Jusić upravljat će Marketingom, istraživanjem tržišta, iskustvom klijenata i Komunikacijama Zagrebačke banke

215
Dubravka Jusić
Dubravka Jusić upravljat će Marketingom, istraživanjem tržišta, iskustvom klijenata i Komunikacijama Zagrebačke banke

Dubravka Jusić nova je direktorica Identiteta i komuniciranja u Zagrebačkoj banci, u koju dolazi s pozicije predsjednice Komunikacijskog odbora Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti (IICA). Prije toga obnašala je dužnost izvršne direktorice marketinga Fortenova grupe, gdje je upravljala timovima i brendovima na tržištima na kojima je Grupa poslovala, objavili su iz Zabe.

Dubravka Jusić ima dugogodišnje iskustvo u svijetu korporativnih komunikacija i marketinga. Bila je dio užeg tima koji je u Hrvatskoj pokrenuo Vipnet 1998. godine i postavio temelje jednog od najuspješnijih telekoma koji danas posluje pod brandom A1.

Tijekom svoje sedamnaestogodišnje karijere u telekomunikacijskom sektoru bila je direktorica korporativnih komunikacija Vipneta u Hrvatskoj, direktorica korporativnih komunikacija Mobilkom Austria Grupe za vrijeme snažne ekspanzije na druga tržišta u Europi, direktorica Internih komunikacija A1 telekoma u Austriji i direktorica Međunarodnih internih komunikacija Telekom Austria Grupe za osam zemalja – Hrvatsku, Austriju, Sloveniju, Lichtenstein, Srbiju, Makedoniju, Bugarsku i Bjelorusiju.

Jačanje brenda Zabe

„Sretni smo što Dubravka postaje dio našeg tima te će upravljati Marketingom, istraživanjem tržišta, iskustvom klijenata i Komunikacijama. Siguran sam da će svojim bogatim iskustvom pridonijeti daljnjem osnaživanju brenda Zagrebačke banke i kreirati kvalitetnu komunikaciju i identitet koji će biti snažna podrška poslovanju naše banke.“, istaknuo je predsjednik Uprave Zagrebačke banke Ivan Vlaho.

Jusić je diplomirala General Management na Harvard Business School, International Marketing na INSEAD Business School, Digital Marketing na Columbia Business School, Public Relations na Chartered Institute of Public Relations u Londonu, Leadership Akademiju Telekom Austria Group Business School u Beču kao i ESG na International Association for Sustainable Economy u Londonu.

U razdoblju od 2007. do 2015. bila je predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću i predsjednica Nadzornog odbora strukovne udruge u dva mandata. Članica je mnogih međunarodnih komunikacijskih udruženja, a sa svojim je timovima osvojila i velik broj domaćih i međunarodnih nagrada.