Otvorene su prijave za Startup Factory 2022

Grad Zagreb je najboljim Startup Factory timovima za razvoj inovativnih tehnoloških proizvoda osigurao 800.000 kuna

94
Startup Factory 2022

Startup Factory, prvi hrvatski startup akcelerator i višestruko nagrađivani program Zagrebačkog inovacijskog centra, otvara prijave za svoju sedmu generaciju. Ovaj akceleracijski program ubrzava razvoj tehnološki orijentiranih timova i startupova te pomaže u validaciji, izlasku na tržište i pristupanju prvim kupcima i ulagačima.

Želite li postati dio  jedinstvene zajednice pametnih, vrijednih i proaktivnih ljudi, prijaviti se možete putem web stranice zicer.hr do nedjelje 4. rujna. Najbolje timove očekuje novčani fond od 800.000 kuna koje je osigurao Grad Zagreb, uz edukacijsku, mentorsku, promocijsku i infrastrukturnu podršku ZICER-a.

Nakon zatvaranja prijava slijedi selekcijski proces koji uključuje evaluaciju prijavnog obrasca od strane stručnog povjerenstva, a potom slijede intervjui. U sedmu generaciju programa će biti odabrano 13 timova koje čeka sveobuhvatna podrška, ali i intenzivan rad koji će rezultirati ubrzanim razvojem ideja i proizvoda.

Financijska podrška od 800.000 kuna bit će raspoređena na pet najboljih timova – dva puta po 250.000 kuna za drugu razvojnu fazu i tri puta po 100.000 kuna za prvu razvojnu fazu.

Startup Factory 2022 završava velikim finalom 17. studenoga na startup konferenciji Zagreb Connect.

Prijavite se za Startup Factory 2022 do 4. rujna

Prijaviti se mogu timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih znanja. Prihvatljiva su sva inovativna i disruptivna tehnološka rješenja, a glavna preporučena područja su zdravlje i kvaliteta života, energija i održivi okoliš, promet i mobilnost, sigurnost i kibernetička sigurnost, hrana i bio-ekonomija, edukacija, robotika, fintech, turizam, umjetna inteligencija i svemirskih tehnologija.

“Domaći tehnološki startupovi postižu globalne uspjehe. Naš zadatak i misija je stvoriti preduvjete kroz koje će inovativne ideje s potencijalom unapređenja života u bilo kojem pogledu dobiti čvrst temelj i odskočnu dasku za rješavanje tržišnih izazova. Kroz ZICER to uspješno postižemo, kazao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba te pozvao sve s dobrom tehnološkom idejom na prijavu u Startup Factory.

“Ovaj program daje relevantna znanja te otvara vrata uspjehu koji je iz našeg grada moguć! – poručio je Tomašević.

90 posto startupova koji su prošli kroz program uspješno posluju

Startup Factory, pokrenut je prije sedam godina i kroz program je uspješno prošlo 88 razvojnih timova, a 32 startupa su ostvarila bespovratna financijska sredstva (preseed no equity) u iznosu većem od 4,3 milijuna kuna.

“Ponosni smo na brojke koje potvrđuju vrijednost programa. Naime, 90 posto startupova koji su prošli program uspješno posluju. Sve koji će biti izabrani u program očekuje intenzivan rad koji usmjeravaju vrhunski stručnjaci – naši mentori, predavači i ZICER-ov tim, istaknuo je Frane Šesnić, direktor ZICER-a i inicijator Startup Factoryja.

Neki od uspješnih startupova koji su svoj put započeli kroz Startup Factory su OmoLab, BiteMe Nutrition, Iron Bull, Sportreact, Makabi Agritech, HUBBIG, Peekator, Greener., Museit, SeaCras.., a čiji smo razvoj i mi pratili na našem portalu u rubrikama Uspješnice i Transformeri.

Pročitajte njihove priče, iskustva i izazove u poslovanju!

>>Splitski startup OmoLab kreće na američko tržište

>>BiteMe bar: Prirodne energetske pločice po vlastitu ukusu

>> Iron Bull u prosincu u Zagrebu otvara prvu tenkovsku igraonicu

>> Kako mikrokapsule mogu unaprijediti proizvodne procese

>> Logistička platforma Hubbig baca rukavicu u lice špediterima

>>Peekator: Spremni smo i želimo se nadmetati na britanskom tržištu

>>Hrvatski startup Greener razvija rješenje kojim će ozon zamijeniti pesticide

>>Startup SeaCras obradom satelitskih podataka prati kvalitetu voda

>>Museit: Digitalna glazbena platforma omogućit će autorima da žive od svog talenta

I zato nemojte čekati. Ohrabrite se, prijavite se i uz podršku ZICER-a i grada Zagreba razvijte tržišno održivo rješenje!