U HPB-u 70 posto žena na menadžerskim pozicijama

Na konferenciji o ženama u financijskoj industriji za titulu Future leaders odabrane su Marina Puljiz i Tea Bažant iz Hrvatske poštanske banke

858
Future leaders
Tea Bažant, Antonija Zorić, Lada Milinović, Ivana Kamenić, Ana Belamarić, Marina Puljiz

Bankarstvo i financije tradicionalno su bile industrije u kojima su na rukovodećim pozicijama dominirali muškarci. Kakav se zaokret dogodio posljednjih godina pokazuje Hrvatska poštanska banka u kojoj na menadžerskim pozicijama danas prevladavaju žene.

Na pozicijama izvršnih direktora HPB-a je 70% žena,  dok im je prije četiri godine pripadala samo trećina takvih poslova. Pritom su ženama povjereni najvažniji sektori za bankarski biznis: gospodarstvo, SME, poslovanje s građanima, rizici, IT i financije.

„U HPB-u su žene već neko vrijeme u većini, jednakost živimo i promoviramo u praksi niz godina. Raznolikost tima pozitivno utječe na njegovu uspješnost i kvalitetu donošenja odluka; mi svjesno njegujemo različitosti i to je ključno. Kultura otvorenosti, prihvaćanja i transparentnosti omogućava nam da svi imamo jednake prilike za profesionalni razvoj i napredovanje i na to smo iznimno ponosni“, rekla je Ana Đidara, direktorica Ureda upravljanja ljudskim resursima u HPB-u, na danas održanoj Konferenciji o ženama u financijskoj industriji, u organizaciji Women in Adria.

Na konferenciji su za Future leaders, među ostalim, proglašene Marina Puljiz, izvršna direktorica Sektora poslovanja s velikim poduzećima i javnim sektorom i Tea Bažant, izvršna direktorica Sektora upravljanja financijama HPB-a.

Future leaders su žene s potencijalom za vodeće pozicije u bankarskom sektoru.

>>Antonija Zorić, HPB: Prioritet nam je razvijati ciljanu ponudu proizvoda